Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében ég a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

85 embernek kellett elhagynia a szállodát

Papp-Kunkli Nóra elmondta: az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók, és megkezdték a tűz oltását. A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A környező házak nincsenek veszélyben

A hajdupress.hu az eset kapcsán valamivel este 8 óra előtt azt írta, egy sugárral kezdték el az épület oltását, a jobb első bástya tetőszerkezet maradványát már sikeresen eloltották, a környező házak nincsenek veszélyben a helyszínen tartózkodók meglátása szerint. Az égés következtében olyan meleg lett a hőmérséklet, hogy egy olvasó szerint hallani lehet, ahogy berobbannak az üvegek.

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy kandallót gyújtottak be

A portál egy olvasója szerint többen kimenekültek a helyszínről, köntösben, állítólag egy kandallót gyújtottak be és onnan terjedtek el a lángok. Mentők, gyermekmentő, tűzoltók és rendőrök is érkeztek a helyszínre.

Hatalmas lángok csaptak fel:

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szeptember közepén egy fatelep gyulladt ki Tolnán

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk róla, hogy egy faipari telephelyen csaptak fel a lángok Tolnán, még szeptember közepén.

Pár napja Hódmezővásárhelyen volt hatalmas tűz

Amint azt a Kékvillogó is megírta kigyulladt több épület egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen csütörtök délután, estére a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Istálló és húsfeldolgozó gyulladt ki

Molnár Krisztina elmondta, Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben kigyulladt egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó. Az épületben kétszáz sertést neveltek, melyek közül mintegy negyvenet sikerült kihajtani a szabadba. 

Gázpalackot vittek ki

A tűzoltóság hét gázpalackot vittek ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt. Estére körülhatárolták a tüzet, megmentettek a lángoktól egy tejházat, egy gabonatárolót, egy szénatárolót és egy istállót.

Óriási az anyagi kár

promenad24.hu-nak Molnár Krisztina elmondta, 8 város mintegy 50 tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben. “A telephelyen istállóiban mintegy 270 sertést tartottak, közül csak 30 maradt életben. A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, valamint megakadályozták, hogy a tűz további épületekre is átterjedjen. Az anyagi kár ennek ellenére óriási, a mentési munkálatok 20 óra előtt még zajlottak.

Felvétel a helyszínről:

Fotó: promenad24.hu olvasói fotó

Dunavarsányban autóbuszok égtek

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta több busz égett teljes terjedelmében szerda hajnalban Dunavarsányban, egy Neumann János úti telephelyen.Sikerült eloltani a lángokat

Önkéntes tűzoltók is kivonultak

A tűzesethez a fővárosi és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a délegyházai önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik négy vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Kiégett buszok sorjában

MTI/Mihádák Zoltán

Rendőrségi busz is érintett

A Bors úgy tudja, hogy egy buszjavító garázs égett, ahol 8-10 busz gyulladt ki, köztük egy rendőrségi is, de az csak éppen hogy megpörkölődött.

Másutt is volt dolguk a tűzoltóknak

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Ballószögön, az V. körzet tanyán. A tüzet a kecskeméti hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók eloltották. Az eset következtében a tetőszerkezet megsemmisült, a födém több helyen beszakadt.

Mesterlövész is kellett

Egy százötven négyzetméteres műhely égett Csebényben, a Fő utcán. A tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését. A tűzoltás során az épületből több gázpalackot kihoztak, ártalmatlanításukhoz mesterlövészek segítségét kérték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Czeglédy Zsolt