A buszmegállóból csalta lakására, majd felnőtt cselekményre kényszerített egy férfi egy 11 éves kisfiút Győrben. A gyereket csak hajnalban engedte el, akit közben már keresett a rendőrség. A férfit már kétszer is elítélték erőszakos cselekmény miatt, így most életfogytiglant kapott első fokon. Az ítélet ellen a tettes fellebbezett.

A buszmegállóból csalta a lakására

A férfi még 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút. Ezt követően nemi cselekményt végzett és végeztetett vele. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A szülők a rendőrségre mentek

Mivel elégedetlen volt a gyerek cselekményével, ezért a telefonján egy felnőttvideót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja. Időközben a szülők a rendőrségen bejelentették a gyermek eltűnését.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életfogytiglant kapott

Hajnali 5 óra után a férfi elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a rendőrséget. A Győri Törvényszék a férfit nemi erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Már kétszer elítélték

Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra. A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Felmentést kér

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

A „három csapás” törvény

2010 nyara óta létezik a köznyelvben „három csapás” törvénynek nevezett jogszabály és az erőszakos, személy elleni bűncselekményeket elkövető, visszaeső bűnözők büntetésének súlyosbítását hozta magával. Duplázódik azok büntetése, akik harmadjára követnek el valamilyen erőszakos, személy elleni bűncselekményt. Ha a várható büntetés meghaladná a 20 évet, akkor tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kötelező adni az elkövetőnek.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Az iskola előtt kapták el

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy február 29-én Budapesten a szülők tudta és beleegyezése nélkül, közös program ígéretével egy férfi a gépkocsijába csalt, majd Bicskére vitt egy alig 12 éves gyereket. A gyanúsított útközben megfogta a kiskorú kezét, aki azt elrántotta. A rendőrök a férfit Bicskén, az általános iskola előtti parkolóban ellenőrizték, ahol vele volt a gyerek is.

Több gyerekkel tartotta a kapcsolatot

A férfi egy 2020-ban haláleset miatt bevont vezetői engedéllyel igazolta magát. Az okmányt rendszeresen felhasználta személyazonosításra annak ellenére, hogy tudott annak valótlanságáról. Előkerültek a férfi elektronikus levelezései is, amelyekből kiderült, hogy több gyermekkorúval is kapcsolatot tartott fenn közösségi oldalakon, valamint a saját arcképével ellátott holland személyazonosító okmányt akart az internetről rendelni.

Bicskén fogták el

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye szerint nemi erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételek biztosításával elkövetett nemi erőszak bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt csukták le a férfit. A gyanúsítottal szemben hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, ezért fennállt a bűnismétlés és az elrejtőzés reális veszélye. A nyomozás adatai szerint a férfi több kiskorú fiúval létesített elektronikusan vagy személyesen kapcsolatot, közös programokkal, kisebb értékű ajándékokkal igyekezett a bizalmukba férkőzni, felajánlva nekik azt is, hogy az éjszakát a lakásában tölthetik. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció