Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége tegnap éjszaka Budapest 3. kerületében. A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába. A férfi több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől.

Nagy sebességgel elhajtott

Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége augusztus 30-án 23 óra 50 perc körül Budapest 3. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél. A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több kerületen át követték

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett a körúton több kerületen át követték az autót, amibe több rendőri egység, valamint a zuglói polgárőrök is bekapcsolódtak, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem akart megállni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A villamossíneknél fogták el

A jármű a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalán száguldott tovább, visszatért a Könyves Kálmán körútra, és amikor a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni, elakadt, így a rendőrök utolérték és elfogták.

Veszélyes manőverek

Menekülése közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott és többször tért át a szemközti forgalmi sávba.

Őrizetbe vették

A 31 éves moldáv állampolgárt a 9. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indult ellene eljárás, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály pedig közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit őrizetbe vették – számolt be a fejleményekről a police.hu

Az elfogás pillanatai

Igazoltatás helyett menekülés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a járőrök a napokban Sülysápon akarták igazoltatni egy gépkocsi sofőrjét, aki ahelyett, hogy megállt volna, menekülőre fogta. A rendőrök szolgálati gépkocsijuk megkülönböztető fény- és hangjelzésével kilométereken át egyértelműsítették céljukat, a sofőr mégis kövér gázt adott, és próbált meglépni előlük. 

Cikcakkos manőverek

A 32 éves nagykátai B. László az úttest mindkét oldalát igénybe vette manővereihez, cikcakkos mozgásával több szabálysértést és bűncselekményt követett el.

Árokba hajtott és felborult

Ámokfutása az egyik kis utcában ért véget, ahol Kóka irányába akart fordulni, de már nem tudta kontrollálni járművét, árokba hajtott és felborult. A balesetet karcolásokkal megúszta, a rendőrök kipattantak az autóból, megbilincselték és előállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: akcióban a rendőrök. Fotók: police.hu