Másfél évvel szörnyű tettét követően bíróság elé állították azt a férfit, aki a nyílt utcán halálosan megsebesített egy családapát tavaly januárban. B. Krisztián Teljes beismerés esetén kilenc év börtönt kapott volna, de ő nem fogadta el az ügyészség ajánlatát.

Tragédia a 16. kerületben

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, tavaly januárban Budapesten, a 16. kerületben szíven szúrtak egy férfit. Az áldozat nem sokkal később a kórházban meghalt. A tettes után ezt követően hajtóvadászat indult, a rendőrség végül elfogta az elkövetőt. A megölt családapa egy tolvajt próbált meg feltartóztatni, ekkor történt a tragédia. A gyilkosság a Futórózsa utcában történt. N. Sándor, az áldozat itt élt az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásában, a feleségével, valamint két lányával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az erkélyről vette észre

A későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen halálosan megsebesítette. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Házról-házra

A rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában 16. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

Beismerte tettét

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott éles eszközt egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

Elsírta magát

A gyilkos a csütörtöki tárgyaláson többször is elsírta magát a tárgyaláson. Teljes beismerés esetén kilenc év börtönt kapott volna, de ő nem fogadta el az ügyészség ajánlatát. Nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, a tárgyalássorozat így november végén folytatódik.

Bocsánatot kért

A rövid tárgyalás végén a gyilkos bocsánatot kért a családtól. Az özvegyen maradt asszony szerint ez csak színjáték volt. Bár nem lett volna kötelező eljönnie a mostani tárgyalásra, mindenképp szembe akart nézni szerelme gyilkosával.

„Még elbúcsúzni sem tudtam tőle”

„Aznap korcsolyázni voltunk Csepelen a gyerekekkel, este pedig engem is kihívott Sanyi az erkélyre, hogy valaki matat a szomszédnál. A párom rászólt, majd utána ment. Mire leértem, a férjem már visszafelé botorkált és pont előttem esett össze. Még elbúcsúzni sem tudtam tőle” – mondta az asszony a Blikknek.

Különös egybeesés

Az is kiderült, hogy a tettes, csakúgy, mint az áldozat kőművesként dolgozott, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a meggyilkolt családapa. Fotó: archív