Egy 40 éves lakócsai férfi a feleségével együtt terítette a drogot Pécsett és környékén, a rendőrök elfogták őket.

Így kapták el őket

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével 2023. augusztus 22-én délután Pécsett ütöttek rajta egy házaspáron, a gyanú szerint droggal kereskedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több ingatlanjuk volt

A nyomozók azzal gyanúsítják a férfit és a 29 éves feleségét, hogy idén lakócsai családi házukban, valamint két pécsi lakásban is drogot tartottak. Vevőiket a pécsi ingatlanokban, valamint gépkocsival közlekedve a város különböző pontjain szolgálták ki rendszeresen anyagi haszonszerzés céljából.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lefoglalták, amit találtak

A rendőrök a kutatások alkalmával kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le: bruttó 31 gramm fehér pasztát, bruttó 13 gramm zöld növényi származékot, valamint 162 gramm kristályos anyagot.

Nyomoznak

A házaspárt előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat – írja a police.hu.

Egy drogokat áruló férfin és nőn ütöttek rajta

Ahogy írtunk róla korábban, a zsaruk két célszemély otthonát június 28-án lepték el civil és egyenruhás kollégákkal, miután új pszichoaktív anyaggal kereskedésről szereztek tudomást. Az üzletet bezárták, ahogyan a 43 éves férfi és az 58 éves nő is rács mögé került.

Pszichoaktív anyag

„Bűnös ténykedésük bizonyítékaként adagolásra váró, illetve már kiporciózott fehér por, digitális mérlegek, több százezer forint vándorolt bűnjeltasakokba. A kristály néven, 1-2 ezer forint/pakk díjszabásban kínált porról az igazságügyi vegyészszakértő megállapította: N-etil-norpentedront tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.” – írta a Blikk.hu

Milliók havonta

„A gyanúsítottak legtöbbször otthonukban fogadták klienseiket, a jövés-menés alkalmanként néhány percig tartott csak, amíg a cucc és a pénz gazdát cserélt. A legálistól fényévekre lévő munkával havonta igen szép, akár milliós tételű summát tehettek zsebre” – olvasható a jelentésbe.

Letartóztatták őket

A gödöllői rendőrök új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak velük szemben, a bíróság személyi szabadságukat a legszigorúbban korlátozta, letartóztatással.

Saját ingatlanjaiban tárolta a drogot

A Kékvillogó.hu is írt az esetről, amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztályának felderítő munkája során került látókörbe a 33 éves pécsi férfi, aki a beszerzett információk alapján nagy mennyiségű kábítószert tárolt a hozzá köthető ingatlanokban.

Techno party-k

Az egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó P. Richárd az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdette techno party-jait, amelyek élményelemeit úgy tűnik még illegális szerekkel is fokozhatta.

Akció

A nyomozók megszervezték az akciót, amelybe a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársait is bevonták. A férfit ők fogták el, míg pécsi lakásában, pécsi irodájában és egy hozzá köthető budapesti ingatlanban a kutatást a KR NNI pécsi egysége végezte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció