Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon súlyos baleset történt Dunakeszin a majálison. A forgódobos játék becsípte egy öt éves kisfiú, Berci ujjait. Az édesapja szerint az egyik leszakadt, két ujját talán soha sem fogja tudni rendesen használni, miközben a kisfia most szeptemberben kezdi az iskolát. Berci apukája nagyon dühös a dunakeszi önkormányzatra is, hiszen mindössze egyszer hívták és azonnal közölték vele, hogy ők semmiért sem felelősek. A dunakeszi önkormányzat szervezésében történt tömegeseményeken ez már a második súlyos baleset. Korábban a gyermeknapon szakad ki a hullámvasút kereke, akkor több embert fejsérülésekkel vittek kórházba. A Facebookon mindig aktív dunakeszi polgármester, Dióssi Csaba – információink szerint – nem látogatta meg a kisfiút, a majálisról annyit írt, hogy „gyönyörű környezet, fantasztikus idő, minőségi programok” – ezt Berci és szülei egészen biztosan nem így gondolják.

Lelkesen ment a majálisra

Az öt éves Bercit a nagynénje vitte el Dunakeszire a majálisra. Egy darabig minden rendben volt, igaz a majális játékai nem voltak olcsók. Két perc dodzsemezés 2500 forintba került, a körhintázás pedig 1500 forint volt. A nagynéni belenyúlt a pénztárcájába, hogy az iskolába készülő kissrác jólétezze magát. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Becsípte a kisfiú ujjait

Berci a legtöbb kisgyerekhez hasonlóan a görgő hordóba is bement, hogy tapossa a szerkezetet. Sajnos a gépet valaki úgy rakta össze, hogy a forgó dob szélén befért egy gyermek ujja. Berci a nagy tekerésben a dob széléhez ért és a hatalmas forgó kerék elkapta szegény ujjacskáit. A fiú üvöltött, a gyerekek fejvesztve menekültek. Az édesapjának ezután csörrent meg a telefonja: 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leszakadt az ujja

„A sógornőm hívott fel, hogy nyugodjak meg nincsen baj. Rögtön tudtam, hogy nagy baj van. És közölték, hogy a gyereknek az egyik ujja leszakadt. Mondták, hogy mindjárt hívnak, mert jön a mentő. Visszahívtak, akkor már két ujjáról beszéltek, negyedóra múlva három ujjáról beszéltek, és akkor elkapott az ideg nagyon.” Elkezdtem üvölteni, hogy mi van a gyerekemmel – fogalmazott az RTL Híradónak Nádházi László.

Három ujja roncsolódott

A kisfiú három ujját roncsolta a szerkezet. Berci ősztől iskolába megy, a szülők először attól is tartottak, hogy a sérülés miatt nem tud majd megtanulni írni. Az édesapja szerint Bercinek nagy fájdalmai voltak: „az első két nap nagyon zavart volt, rémálmai voltak a kórházban”.

Az önkormányzat mindent hárít

A majálist a dunakeszi önkormányzat szervezte. A család azt állítja, hogy a programirodából egyszer telefonáltak nekik. A kisfiú állapotáról érdeklődtek, ugyanakkor közölték, hogy nem tartják felelősnek magukat. A család ügyvédje szerint ez nem ilyen egyszerű. 

Ügyvédet fogadott a család

„Biztosan történt mulasztás. Szeretnénk, ha a mulasztók személyét felderítené a rendőrség. Mi ebben közreműködünk és azt szeretnénk kideríteni, hogy kik lehettek” – közölte Dencsö Dávid ügyvéd. 

Csendben van a polgármester

Dunakeszi önkormányzat részéről a Facebookon általában aktív és nagyvonalú polgármester, Dióssi Csaba az esetről nem szólt semmit, a kisfiút az információink szerint nem látogatta meg. A közösségi oldalán így ír a majálisról: “Gyönyörű környezet, fantasztikus idő, minőségi programok.” Berci családja ezt vélhetően nem így látja és az is biztos, hogy jól esett volna nekik, ha a település vezetője meglátogatja a kissrácot. Ez nem jeletené azt, hogy az önkormányzat elismeri a hibáját, mindössze egy emberi gesztus lenne, ráadásul biztosan nagyot menne ezzel a polgármester a Facebookon.

Az általában nagyvonalú, családbarát polgármester, Dióssi Csaba most inkább hallgat

Forrás: Facebook

Balesetveszélyesek Dunakeszin a családi programok?

Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Két éve volt már egy hasonló baleset Dunakeszin a gyermeknapon, akkor is az önkormányzat szervezte a rendezvényt. Akkor a hullámvasút kereke szakadt ki, több embert vittek súlyos fejsérülésekkel kórházba. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció – A fotó Adobe mesterséges intelligenciával készült – Forráskép: Facebook/Dióssi Csaba