Felkavaró éjszaka Szombathelyen. Több lakót kiköltöztettek, mert egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy kinyitja a gázcsapokat és a környék a levegőbe repül. A kommandósok leszerelték, végül senkinek sem lett baja.

Családi problémák miatt akart végezni magával egy férfi, de előtte a szombathelyi társasházat is fel akarta robbantani. A 40-es éveiben lévő férfi kompromittáló felvételt kapott egy hozzátartozójáról és emiatt kezdett őrjöngeni.

Közeli ismerősétől a 112press.hu úgy tudja, hogy a férfi egy doboz nyugtatót, szorongásoldót vett be, majd alkoholt ivott rá. A büntetett előéletű férfi feltehetőleg már bódult állapotban telefonálgatott és kilátásba helyezte, hogy a halála előtt felrobbantja a Szombathelyen a Nádasdy Ferenc utca és Szelestey László utca sarkán álló épületet.

A környéken az is elterjedt, hogy már meg is nyitotta a gázcsapot. A szolgáltatók emberei is a helyszínen voltak és megtették a kellő óvintézkedést, hogy a férfi terve ne sikerülhessen.

Az utcában golyóálló mellényt viselő rendőrök álltak, majd megérkezett a TEK is nyolc járművel. Az alakulat felkészült arra, hogy a földszinti ablakon hatoljon be, de erre végül nem került sor. A rendőrök előtte elküldték az utcában összeverődött népes nézősereget.

Információk szerint végül az ajtót törték rá a férfire, akit 20 perccel később hoztak ki. Addig azonban a területre visszaengedett környéken lakók véresebbnél véresebb történeteket meséltek, mi történik éppen a férfi lakásában. Előkerült az aktuális amerikai történet is. “Biztos rendőrök térdelnek a nyakán!” – jegyezte meg egy asszony.

Az elfogott férfi a saját lábán, hátracsavart kézzel jött ki az épület főbejáratán és rendőrautóval szállították el a helyszínről.

Képek: 112press.hu