Kitalálta elrablásának és megerőszakolásának történetét az az érdi lány, akinek édesanyja hétfőn jelentette be a rendőrségen, hogy 15 éves gyermeke eltűnt. A rendőrség kedden kiadott közleményéből kiderült, mi is történt valójában.

Elrabolt és megerőszakolt tinédzserről tett bejelentést a rendőrségen a lány 16 éves barátja 2020. június 29-én 16 óra 30 perc körül. A lány állította, hogy aznap 8 óra 30 perc körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához.

Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze barátjával – ezt írta hétfőn az Origo.

A lap megkereste a rendőrséget, akik megerősítették, hogy valóban vizsgálják az ügyet, a lány kihallgatása folyamatban van.

Miközben a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is.

A rendőrség mai közleményében azt írja: „késő estére kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték. Hogy meséjük még hihetőbb legyen a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat.

Váci gyermekrablás is kitaláció volt

Idén januárban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy a váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál állítólag gyermekrablási kísérlet történt. Egy 12 éves kislányt próbált meg elcsalni egy férfi. Később kiderült, hogy a kislány csak kitalálta a történetet, mert azt szerette volna, hogy édesanyja többet foglalkozzon vele. A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció