Vádat emeltk egy kerékpáros férfival szemben, aki idén áprilisban Kiskunhalason, a nyílt utcán fél órán belül két nőt is kirabolt.

Biciklivel cserkészte be áldozatát

A vádirat szerint a férfi – felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt – április 17-én, este Kiskunhalason kerékpárjával megközelítette a járdán előtte haladó fiatal nőt, akit hátulról átkarolt majd azt mondta neki: “Kiscsillag, mutasd, mi van nálad!”.

Dulakodás

Az asszony ellenállt, de erre a támadó megragadta a nő kabátját és a földre rántotta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megütötte

A hátára eső nő rúgkapálva védekezett ő azonban kétszer ököllel megütötte és értékei után kutatva zsebeit áttapogatta.

Eredményesen védekezett

Egy közelben lakó férfi észrevette az esetet és odarohant mire a támadő üres kézzel menekült el.

Megsérült

A bántalmazás következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A helyszín

Az ügyészség felvétele.

Újra akcióban

Alig fél óra múlva a kerékpárral menekülő férfi egy szintén biciklivel haladó nő mellé hajtott azért, hogy a kosarában lévő táskáját elvegye. Rángatni kezdték a táskát, majd a földre estek.

Itt volt zsákmány

A férfinak ekkor sikerült kitépnie a nő kezéből a táskát, amiben mobiltelefon, pénztárca, készpénz és okmányok voltak, összesen 310 ezer forint értékben.

Aztán elkapták

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével – az első esetben annak kísérletével -, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Címlapkép az ügyészség felvétele.