Egy kerepesi birtok földjéből kiásta a kincseket az a férfi, akit a rendőrség lopás elkövetésével gyanúsít. A 31 éves elkövető valószínűleg maga is meglepődött azon, miket talált a munkahelyén.

Egy kerepesi birtokon vállalt munkát

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 31 éves sajónémeti férfival szemben. A gyanúsított március 24-én is, illetve ezt megelőzően egy kerepesi birtokon vállalt alkalmi munkát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Értékeket talált a földben  

A férfi aznap a porta területén a földből kiásott két pénzkazettát, amelyekben ékszerek, illetve régi, forgalomból kivont pénz volt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A férfi azonnal beteget jelentett, majd hazautazott az élettársához. Sajónémetiben a fémkazetták tartalmának katalogizálása után a lejárt forintokból közel kétmillió forintot beváltottak, amiből mobiltelefonokat, kanapét és autót is vásárolt a pár.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerte tettét

A helyi körzeti megbízott által beszerzett információk alapján a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A nyomozás eredményeként a rendőrök lefoglalták a még be nem váltott, és már lejárt forintokat, illetve az ékszereket. 

Sok pénzt találtak a zsaruk

Fotó: police.hu

Pofátlan lopás a templomból

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki néhány héttel ezelőtt kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette.

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból. A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó.

Így segíthetnek a rendőröknek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció