Durva balesetben vesztette életét egy fiatal férfi Mohácsnál: K. Gábor csónakkal indult horgászni, majd nyoma veszett. A családapát több ország hatósága kereste napokon keresztül, most emberek tucatja gyászolja.

Mohácsnál veszett nyoma

Több ország hatósága, család és a barátok is megfeszített erővel kutatták azt a fiatal horgászt, akinek még január 30-án veszett nyoma Mohácsnál. A Mohácsi Újság megtudta, hogy K. Gábor aznap csónakjával horgászni indult, azonban innen már többé nem tért haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Riasztották a hatóságokat

A család azonnal riasztotta a hatóságokat, akik meg is találták a férfi sérült motoros csónakját a parton. Már ekkor is arra gyanakodtak, hogy vízi baleset történhetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Horgászni indult a Dunára

A névtábla alapján megállapították, hogy K. Gábor a jármű tulajdonosa. A férfi felesége úgy nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára.

Azonnal keresni kezdték

Mivel a jármű tulajdonosa a szokott helyén parkolt autójával, telefonján viszont nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen.

Drónt és helikoptert is bevetettek

Az egyenruhások nagy erővel el is kezdték a férfi felkutatását: drónnal, helikopterrel és kutyás csapatokkal eredtek a férfi után, emellett a szerb és a horvát hatóságok a folyó túlsó oldalán szálltak be a keresésbe. 

Megtalálták a holttestet

Szerdán délután minden remény odaveszett: a férfi holttestére végül a vízben akadtak rá. 

Sokkoló halál

A lap információi szerint sokkoló módon vesztette életét: csónakjával ugyanis vélhetően egy uszadékfának ütközött, amitől irányíthatatlanná vált, Gábor pedig egyenesen a jeges vízbe zuhant és elmerült a folyóban.

Összeomlottak a barátok

„Felfoghatatlan ez az egész, az utolsó másodpercig reménykedtünk, hogy végül élve találnak rá. Gábor csodálatos ember volt, egy fantasztikus barátot és családapát vesztett vele a világ. Képtelenek vagyunk felfogni” – mondta a férfi egyik gyászoló ismerőse.

Vizsgálat indult

A Vízirendészeti Rendőrkapitányság a motorcsónakot szemle alá vette, víziközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, a baleset körülményeit pedig vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív.