Dakota nem hagyta magát lerázni, gazdájával rendíthetetlenül üldözte a támadót Pomázon.

A kutya segített

Szolgálati kutyája segítségével fogta meg 8 perc alatt Poór István törzszászlós azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint erőszakoskodott egy nővel, majd menekülni próbált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítségért kiáltott

„Nem akarom, hagyj békén, nem akarom!” – hallották néhányan egy nő kiáltásait augusztus 27-én este Pomázon. Valakit megtámadtak a sötétben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hiányos öltözetben

Egy kutyasétáltató pár elindult a hangok irányába, és egy erdős-bokros részen egy földön fekvő, hiányos öltözetű nőt, és a fölé tornyosuló félmeztelen férfit pillantottak meg.

Hívták a rendőröket

Mielőtt a támadó elmenekülhetett volna, egyikük lefotózta. Párja közben előkapta a telefonját, és tárcsázta a rendőrség telefonszámát.

A támadó nyomába eredtek

Poór István törzszászlós két kollégájával, és aznapi társával, Dakotával indult a helyszínre. Míg a rendőrök gondjaikba vették az áldozatot és információkat gyűjtöttek a bejelentőktől, Dakota gazdájával eredt a menekülő után.

Észrevették

Szinte házról házra jártak, a telefonos képet mutogatva rótták a kilométereket. A Határ útnál aztán egy padnál feltűnt a mintás nadrágos férfi.

Pillanatok alatt leszerelték

A férfi a rendőr felszólításait azonban nem követte. Mikor elindult felé, Dakota közbelépett, pillanatokkal később pedig B. Richárd már a földön hasalt megbilincselve.

Ittas volt

Kihallgatásán tagadta, hogy 46 éves áldozatát az „enyém leszel!” felkiáltással a bokorba lökte, és úgy támadta meg. Bár – tette hozzá – az elfogyasztott ital mennyisége miatt saját bevallása szerint „estek ki dolgok”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megalapozott a gyanú

B. Richárddal szemben a további eljárást szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le – írja a police.hu.

Kiemelt kép: Dakota a feltétezelett támadóval – fotó: police.hu