Egy szálloda kazánháza gyulladt ki éjszaka Győr-Moson-Sopron vármegyében, a tüzet megfékezték, de embereknek kellett menekülnie az épületből

Kazánház és a felette lévő szoba égett

Kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres szálló kilenc négyzetméteres kazánháza és a felette lévő szoba Kópházán, a Fő utcában – számolt be róla vasárnapra virradó éjszaka a katasztrófavédelem.

A tűzoltók megfékezték a lángokat

A soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángok továbbterjedését, és eloltották a tüzet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Embereket kellett kimenekíteni

Az épületet tizennyolc ember hagyta el. Az egységek jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Fóton április közepén volt tűzeset

A Kévillogó.hu is beszámolt korábban arról, hogy kigyulladt egy csarnoképület Fóton vasárnap, a tűz átterjedt az ingatlannal egybeépített autószalonra is – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Itt keletkezett a tűz

A tűz a Fehérkő utcában található csarnok előteteje alatt tárolt anyagoknál keletkezett, majd a szalon tetőszerkezete is lángra kapott.

Drága autók veszélyben

A tűzoltók három vízsugárral kezdték meg az oltást, az elsődleges feladatuk a tűz terjedésnek megakadályozása volt, tekintettel arra is, hogy a szalonban nagy értékű autók is vannak – írta az MTI.

Fővárosi és szentendrei tűzoltók vettek részt az oltásban

Háromnegyed hat előtt a katasztrófavédelem azt írta, hogy a fővárosi hivatásos, a szentendrei hivatásos és az önkéntes, valamint a fóti önkéntes tűzoltók megfékezték a tüzet a csarnoképület homlokzati és alsó szintjén.

Megerősített szolgálat

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó, jelentős erőkkel kiérkezett egységek hét vízsugárral dolgoznak, létraszer segítségével megbontják a tetőszerkezetet.

Tűz ütött ki egy családi házban

A Katasztrófavédelem közlése szerint tűz ütött ki egy családi házban, Budapest 3. kerületében, a Solymár közben. Egy háromszintes épület emeleti része és a tetőszerkezete égett. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

Szivárgott a szén-monoxid

Budapest 20. kerületében pedig szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A rajok egy Wesselényi utcai lakóházhoz érkeztek, mert az ingatlanban rosszul lett egy ember, akit aztán mentők kórházba szállítottak. Az egység méréseket végzett és kimutatta mérgező gázt a lakásban. Hasonló eredményt hoztak a gázszolgáltató munkatársainak mérései is, ezért a meghibásodott gázkészüléket ideiglenesen kizárták a hálózatból.

A 2. kerületben egy faház lángolt

Kigyulladt egy faház Budapest 2. kerületében, a Zerind vezér utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy harminc négyzetméter alapterületű épület. A fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók oltották a lángokat, az egységek aztán megakadályozták a tűz továbbterjedését.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemkelt fotó: Katasztrófavédelem