A megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni pályaudvarra a budapesti Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Nyírség Intercity csütörtök este. A kocsik annyira kilengtek, hogy csomagok zuhantak az utasokra. Szerencsére kisebb zúzódásokkal, kék foltokkal megúszták. Most kiderült, mi miatt történhetett meg mindez.

Nagy volt a sebesség

A Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról továbbinduló Nyírség InterCity a megengedett sebességnél gyorsabban járt be a debreceni vasútállomásra. A váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról. Néhány utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett, mentőt nem kellett hívni – írta a Kékvillogó.hu a MÁV tájékoztatása alapján.

Döbbenetes volt!

A történtek után több olyan utas is leírta véleményét a Facebookon, aki ott ült a vonaton. „Döbbenetes volt! A második kocsiban utaztam, és egyszer balra dőlt a szerelvény, és mindenki balra csapódott az ablaknak táskástul, bőröndöstül, majd jobbra. Hála Istennek én fizikai sérülések nélkül megúsztam. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!” – írta egy hölgy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kék foltokkal megúszta

Én is ott utaztam. Néhány kék folttal megúsztam. Aki már kiment a fülkéből az ajtóhoz, az jobban megjárta” – tette hozzá egy másik utas.

„Remeg a kezem és a lábam”

„Nekem továbbra is remeg a kezem és fáj a lábam a könnyebb sérüléstől” – fűzte hozzá valaki.

Szauna, természetjárás, kalandpark

„Múltkor szauna és természetjárás, most kalandpark jár a jegy mellé. Csinálja ezt bármelyik ország Európában vasúton, mint a MÁV” – írta valaki, utalva arra, hogy néhány nappal korábban ugyancsak elképesztő dolgok történtek az egyik vonalon.

A semmi közepén álltak meg

Egy hete leszakadt a felsővezeték Ceglédnél, órákon át állt az utasokkal teli vonat a nyílt pályán a hőségben. A vonat közel másfél órát állt a semmi közepén, majd a katasztrófavédelem munkatársai segítették le az utasokat. Közülük többen nagyobb csomagokkal, biciklivel, mások papucsban keltek útra a pótlóbuszok felé egy erdőn keresztül, a hatóságok irányítása mellett.

Ez okozhatta

A „gyorshajtás” kivizsgálása jelenleg is tart – tájékoztatta a MÁV Kommunikációs Igazgatósága pénteken a haon.hu vármegyei hírportált. A társaság azt feltételezi, hogy emberi figyelmetlenség okozta az eseményt. A Nyírség InterCity ugyanis a megengedett sebességnél nagyobb tempóval haladt rá a váltókra.

Műszakilag rendben volt

Azt is hozzátették, hogy az IC szerelvényt az állomásra érkezést követően megvizsgálták, és nem állapítottak meg műszaki hiányosságot, problémát.

Kártérítésre jogosultak

A MÁV megismételte: elnézést kér az utasoktól, egyúttal jelezték, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre jogosultak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció