Két embert gázolt el a vonat Tata és Tatabánya között. A MÁV szerint a fény- és félsorompó pirost jelzést mutatott. A baleset miatt változik a vonatközlekedés.

Két embert gázolt a vonat

A Bécs felől Budapestre tartó 143-as Transilvania-Szamos EuroCity vonat Tata és Tatabánya között Tóvároskertnél egy vasúti átjáróban két embert elgázolt csütörtök délután. A fény- és félsorompó piros jelzést mutatott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átszállítják a vonat utasait

Az EuroCity vonat utasait átszállítják a Győrből a Déli pályaudvarra tartó 4935-ös számú S10-es személyvonatra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így járnak a vonatok

A baleset miatt a Kolozsvárra, illetve közvetlen kocsikkal Nagybányára közlekedő 143-as Transilvania-Szamos EuroCity vonat a Keleti pályaudvartól a menetrendje szerint, egy másik vonatszerelvénnyel közlekedik tovább. A Nagybánya felé utazóknak Püspökladányban egy másik szerelvényre kell átszállniuk.

Ezzel a vonattal tudnak továbbmenni

A balesetben érintett szerelvényen utazók, illetve a Tatabányán, vagy Budapest-Kelenföld állomáson felszálló utasok a Keleti pályaudvarról Brassóba 17:40-kor induló 407-es számú Corona InterCity vonattal utazhatnak Kolozsvár felé.

Változik a menetrend

Tata és Tatabánya között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, baleseti helyszínelés miatt. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon emiatt 15-20 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

Kettős tragédia Üllőn

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy február 20-én két embert gázolt halálra a vonat a Pest megyei Üllőn. Szemtanúk beszámolója szerint a későbbi áldozatok a vasúti átjárón próbáltak átmenni, amikor az egyikük elesett. 

Szabolcsi vendégmunkások

A másik férfi próbálta felsegíteni a földről, de nem sikerült. Ekkor jött a vonat. Helyszíni beszámolók szerint a férfiak ittasakat voltak. R. Csaba és T. Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüréről származnak.

Az építőiparban dolgoztak

Az unokatestvérek útépítőként dolgoztak Budapesten és környékén, Üllőn, a munkáltatójuk által biztosított szálláson éltek. A megélhetésük miatt dolgoztak távol az otthonuktól, kéthetente jártak haza.

Megbotlott a sínekbe

A két férfi vasárnap délután szórakozni voltak, innen indultak a szállásukra. A vágányszakasz jól belátható, tehát észlelniük kellett a szerelvény érkezését, vélhetően úgy gondolták, hogy időben átérnek. Talán így is lett volna, ám R. Csaba a sínben megbotlott és hanyatt vágódott. T. azonnal a szeretett rokon segítségére sietett, és megpróbálta őt elhúzni, sikertelenül. Mindkettőjüket elütötte a vonat, azonnal meghaltak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: üllői baleset – Forrás: Facebook/Üllő