Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy napon két ittas gépkocsivezető is balesetet okozott. A rendőrök az egyik sofőrt őrizetbe vették, mivel nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

Ittas vezetők

Az elmúlt napon Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain két olyan baleset is történt, aminek okozói ittas gépjárművezetők voltak. Az egyik eseménynél csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt személyi sérülés. Ennek a balesetnek egy kenderesi lakos volt a részese.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszondáztatták

A férfi személygépkocsival közlekedett Tiszabura külterületén 2021. október 16-án 20 óra 30 perc körül, mikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban letért az úttestről és egy fának ütközött. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A 43 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a hatóság az őrizetbe vételéről határozott.

A másik balesetben többen megsérültek

A másik baleset részesei már nem úszták meg sértetlenül, hiszen mindketten megsérültek, mikor ugyanezen a napon még a kora délutáni órákban ütköztek Jászárokszállás belterületén. Egy helyi férfi közlekedett személygépkocsival a Kossuth Lajos úton Jászberény irányába, és haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépkocsival.

Helyszíni felvétel:

Áttért a szemközti sávba

A rendőrök a gépjárművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a szemközti sávba áttérő sofőr esetében pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a férfit további mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét elvették. A gépjárművezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indult eljárás.  

Mások veszélyeztetése

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Kérjük, a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! 

Fotó a helyszínről:

Ezt teszi a rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső képek: police.hu