Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt elsőfokon nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében bűnösnek találták B. Lászlót, aki a vád szerint kioltotta VV Fanni életét, akinek a holtteste azóta sem került elő. Mint ismert a Fővárosi Főügyészség 2019 októberében emelt vádat az akkor 35 éves, dunaújvárosi férfival szemben, majd 2022 júliusában életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, azzal a megkötéssel, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Azonban az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványt nyújtott be, így másodfokon nem kizárt, hogy keményebb büntetésben részesülhet B. László.

A pénzét akarta

A korábbi ítélet szerint a férfi anyagi helyzete 2017-ben megnehezült, noha költekező életmódját nem szerette volna feladni, s kereste a lehetőséget, miként juthat készpénzhez. Ekkor egy ismerősén keresztül megtudta, hogy Fanni a lakásán jelentősebb mennyiségű készpénzt tart, amit plasztikai műtétre tett félre. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Nem tudni, hogyan végzett vele

Az örömlányként dolgozó korábbi valóságshow-szereplőt a hirdetésben lévő számán hívta fel, aki 2017 november 20-án fogadta őt a lakásán, a 13. kerületi Marina-parton. B. László azonban támadólag lépett fel a nővel szemben, azért, hogy megszerezze a pénzt. Fanni a helyszínen életét veszítette, a férfi máig ismeretlen módon ölte meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Betette a csomagtartóba

A vádlott a holttestet, valamint a sértett értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – a sértett elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte és ott annak hátsó ülésére helyezte el a sértettet és a táskákat.

A Dunába helyezte a holttestet

Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet a jármű csomagtartójában helyezte el. Másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a vádlott a Duna-partra hajtott járművével és a sértett holttestét a Dunába rejtette, amely azóta sem került elő.

Ezek az indítványok

Az ügyészség tehát súlyosabb büntetésért fellebbezett, a védelem pedig a férfi felmentése érdekében fellebbezett. Amennyiben a Fővárosi Ítélőtábla minden kétséget kizáróan kimondja B. László bűnösségét, akkor az ország jogtörténetében először születik holttest nélküli, elmarasztaló ítélet úgy, hogy a Fővárosi Törvényszék és az Ítélőtábla is megalapozottnak látta a vádat, írja a Ripost. Közel 6 év után, alig két hónap múlva pedig végre pont kerülhet az ügy végére, Fanni megtört szülei pedig síremléket állíthatnak a lányuknak, mert végre halottá tudnák nyilvánítani Fannit, amire eddig nem volt lehetőségük. „Fantasztikus dolog, hogy a Törvényszéki bírónő nem torpant meg attól, hogy nincs holttest, csak közvetett bizonyítékok (azokból azonban egy halom) álltak rendelkezésre, és meghozta az ebben az ügyben egyetlen meghozható helyes ítéletet”  – mondta a Ripost megkeresésére, dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

Bíznak az Ítélőtáblában

A jogász arról is beszélt, bíznak benne, hogy a Fővárosi Ítélőtábla is bizonyítottnak látja, hogy B. László előre megfontolt szándékból szabadult meg Fanni élettelen testétől, és ezért életfogytig tartó börtönbüntetést kap. „Nem akarok nagy szavakat használni, de úgy gondolom, hogy ha az Ítélőtábla ezt a döntést hozza, akkor az a hazai jogrendszerben egy modern és korszakos döntés lesz, egy fajta jogfejlődés. Hiszen még nem volt arra példa, hogy holttest nélkül a törvényszék és az ítélőtábla is egyhangúlag megállapítja a vádlott felelősségét”

A darnózseli hentes ügye

„Volt már holttest nélküli ítélet, például a darnózseli hentes, aki feldarabolta a felségét, de ott nem minden fokon volt elmarasztalás. Korábban kétszer is felmentették, majd másodfokon halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték. Ezt a döntést írta felül a Kúria tavaly októberben hozott ítélete, ahol szándékos emberölésért 21 év fegyházat kapott” – közölte a család képviselője, aki hozzátette: ha az Ítélőtábla is helyben hagyja a Törvényszék állítását, akkor holttest nélkül is meg lehet állapítani az emberölést. Ebben az esetben van helye a súlyosításnak, ez pedig azt is jelenti, hogy 5, de akár 10 évet is rá lehet tenni az elsőfokú 25 éves büntetésre. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kapcsolódó:

Nem elég a 25 év az ügyészségnek, még tovább látnák a börtönben VV Fanni feltételezett gyilkosát

Kiemelt kép: VV Fanni – Forrás: RTL Klub