Először 47 ezret kért a szigethalmi alkalmi villanyszerelő a megrendelőjétől, majd bezárta egy óbudai lakásba, ahol megfenyegette és máris 150 ezer forintot kért. A kelepcébe került megrendelő a szerencsének köszönhetően tudott megszökni az óbudai lakásból, aztán feljelentést tett a rendőrségen.

Villanyszerelőre volt szükség

Meghibásodott áramvezetékhez kérte alkalmi ismerőse segítségét egy szentendrei férfi december 13-án. A végösszeg 47 ezer forint volt, ám a megrendelő nem tudott fizetni. A tartozás rendezésére az alkalmi villanyszerelő, K. Csaba először ujjlevágással fenyegetőzött, miközben egy konyhakéssel hadonászott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fogva tartotta a villanyszerelő a megrendelőt

Mivel az adósság megfizetésére tett kísérletek nem jártak sikerrel, K. Csaba – további fenyegetésekkel félelemben tartva – magával vitte áldozatát egy óbudai lakásba, majd bezárta az egyik szobába azzal a feltétellel, hogy másnapra találja ki a fizetési megoldást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

150 ezer lett a végösszeg

Az áldozatnak reggelre sikerült 40 ezer forintot előteremtenie, ám K. Csaba újratervezte az adósság összegét, és az időközben átvett pénz mellett további 150 ezer forintot követelt „sérelemdíj” gyanánt. Az áldozat segítséget kért egy családtagjától, akinek autójába a találkozó helyszínén be tudott ugrani, majd elhajtottak.

Megbilincselt villanyszerelő

K. Csabát – akinek valós kilétét a rendőrök derítették ki, mivel az áldozat más néven ismerte – másnap bilincselve vitték kihallgatásra. Nem tett vallomást.

3 évet kaphat

Őrizetbe vették az alkalmi villanyszerelőt, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. A további eljárást emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. Ha bűnösnek mondja ki a bíróság, akár 3 évet is kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Elfogták a villanyszerelőt – Forrás: Rendőrség