A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki bosszúból – abban a feltevésben, hogy a szegény pára előzőleg megette a tengerimalacait – brutális módon megölt egy macskát.

Kivégezte

A vádlott a bűncselekményt idén nyáron követte el, egy júliusi napon, amikor egy be nem azonosított szúró eszközzel kivégezte a szomszédos családi házban lakó középkorú pár házi macskáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Menhelyről hozott cica volt

A megölt állat egy előzőleg egy menhelyről elhozott cica volt, azt a szomszédok nagy szeretettel gondozták, jól tartották, rendszeresen vitték állatorvoshoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szemetesbe dobta

A cselekményre a reggeli órákban derült fény, amikor a macska gazdája rajtakapta a vádlottat amint a véres tetemet éppen bedobta a saját szemeteskukájába, írja az ügyészség.

Ítélet

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű, középkorú terhelttel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Nem ússza meg ennyivel

A férfival szemben ugyanakkor a vádemelést követően a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága is fellépett, mivel a cselekményével megszegte az állatvédelmi törvény szigorú rendelkezését, mely szerint állat életét elfogadható ok, vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad.

Eltiltás az állattartástól

A Heves Megyei Főügyészség keresetlevél benyújtásával pert indított a férfi ellen, annak érdekében, hogy a polgári bíróság három év időtartamban tiltsa el őt az állattartástól.

Pár napja Vas megyében történt hasonló borzalom

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt leszúrta a szomszéd kutyáját a férfi Vas megyében, miután az eb átment hozzájuk. A kutya gazdája nem tagadja, hogy korábban már volt konfliktus köztük a malamut miatt, de szerinte ő mindent megtett annak érdekében, hogy Démon ne menjen át a szomszédba. Az ügyben nyomoz a rendőrség.

Vadászkéssel végzett a kutyával

Mint megírtuk kutyagyilkosság borzolja a kedélyeket a Vas megyei Körmenden. Egy kutya átszökött a szomszédba, akivel az ott lakók egy vadászkéssel végeztek.

Összeveszett a szomszéd kutyával

Démon, a malamut nem volt a legjobb viszonyban a szomszéd kutyájával, de emberre soha nem támadt. Most, amikor hosszú idő után megjelent a szomszédnál, a két kutya összeveszett.

Előkapott egy vadászkést

„A kutyákat szétszedték, majd az enyémet a földön tartva ütötték, közben édesanyám és a párom rohantak a kutyámért. A szomszéd fiatalember (bár embernek nem nevezném) előkapott egy vadászkést, anyu kiabálta, hogy ne merd megtenni, mire ő közölte, hogy megölöm” – írta a Facebookon a kutya gazdája.  

Nem tudták megmenteni a kutyát

Majd így folytatta bejegyzését Májer Petra: „Sajnos megtette, kétszer szúrta nyakon, 15 centiméteres mély sebet okozva neki. Azonnal rohantunk az állatkórházba, ahol az orvos közölte, hogy ha azonnal a helyszínen ellátja egy orvos, akkor sem lehetett volna megmenteni”.

Kárt tett a szomszéd tyúkjaiba

A nyugat.hu elérte Démon gazdáját telefonon, aki megerősítette a bejegyzésben leírtakat. Májer Petra elismerte: előfordult, hogy az alaszkai malamutja korábban átszökött a szomszédba, megtizedelve az ottani tyúkokat, de állítása szerint, amióta villanykerítést húztak, azóta nem történt több ilyen eset.

Démonnak emlékhelyet állított a gazdája

Forrás: Facebook

A rendőrség vizsgálódik

Az elpusztult kutya gazdája azt mondta, a rendőrség hivatalból tett feljelentést állatkínzás ellen. Az ügyben rendőrségi büntetőeljárás folyik, az eset körülményeit vizsgálják.

Megszólalt a szomszéd

A szomszéd is megszólalt az ügyben: „Amíg folyik a vizsgálat, addig nem szeretne nyilatkozni, de amit a kutya gazdája állít, annak a „90 százaléka hazugság” – közölte a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels