Az egyik leghirhedtebb sorozatgyilkos bestiális kegyetlenséggel végzett áldozatával az erdőben. Andrej Romanovics Csikatilo 44. áldozata egy Varga Ilona nevű anya volt, aki éppen az iskolából tartott hazafelé, amikor a szovjet kannibál észrevette.

Maga az ördög

Andrej Romanovics Csikatilót nevezték szörnyetegnek, mészárosnak, kannibálnak, de még magának az ördögnek is, és aki már részletesebben olvasott a 27 éve kivégzett szovjet sorozatgyilkosról, az tudja, hogy az ő esetében nehéz lenne túlzásokba esni a durva jelzőkkel. A szadista, nekrofil férfi a szexuális élvezetért ölt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feleség, két gyerek, impotencia

A rosztovi rémként emlegetett, korábban tanárként dolgozó Csikatilo 56 gyilkosságot ismert be, de „csak” 53-at tudtak rábizonyítani. Az ukrán származású férfi gyerekkorát állítása szerint agresszív édesanyja nehezítette. Egész életében súlyos potenciazavarokkal küzdött, ami egyre frusztráltabbá tette. Feleségével ennek ellenére két gyermekük is született.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ráérzett az ízére

Első áldozata egy kislány volt 1978-ban, ezért az emberölésért azonban egy másik embert ítéltek halálra és végeztek ki. Ez hihetetlen megerősítést és magabiztosságot adhatott neki a későbbiekben. Saját bevallása szerint fokozatosan érzett rá a gyilkolás ízére.

Prostik, árvák, gyerekek

Elkapni nem csak a szovjet hatóságok szerencsétlenkedése miatt volt nehéz, hanem azért is, mert áldozatai leginkább az alsóbb rétegekből, prostik, árvák és otthonról elszökött gyerekek közül kerültek ki. Ezeknek az embereknek a hozzátartozóit nehezebb volt megtalálni, így kevés volt az értékes információ a nyomozók kezében.

Ilona

Csikatilo 44. áldozata egy Yelena/Elena Varga, vagyis Varga Ilona nevű magyar származású nő volt, akivel 1989 augusztus 1-jén végzett Rosztov közelében. A 19 éves Ilonának volt egy kétéves gyereke. Krasznoznamenszkben éltek, de a nő Novocserkasszban tanult. A gyilkosság napján éppen az iskolából tartott hazafelé, amikor Csikatilo kinézte magának egy buszmegállóban, majd felajánlotta, hogy segít hazavinni a csomagjait.

Egy hónappal később

Rögtön támadásba akart lendülni, de túl sokan voltak a környéken, ezért egy fás részre vezette Ilonát, és végül itt gyilkolta meg. A nő holttestét egy hónappal később, szeptember 1-jén találták meg.

Itt a gyilkos tárgyalásán készült videó

Este már születésnapot ünnepelt

Csikatilo kézjegye volt, hogy áldozatai belső szerveit gyakran kivágta, nemi szerveiket lemetszette, leharapta, szemüket kivájta. Ilona arcbőréből lemetszett egy darabot, kivágta a méhét, amit aztán a nő ruháiba bugyolált be. Egyes források szerint áldozata melleit is levágta és evett a méhéből is. A gyilkossághoz használt kést egy fa törzsébe helyezte. A szabályos vérfürdő után állítása szerint a szokásosnál lassabban tudott lehiggadni, de aznap este már édesapja születésnapját ünnepelték.

Tarkólövéssel

Csikatilo gyilkosságait eleinte ugyan valóban nem kapcsolták össze, később viszont külön nyomozócsoportot állítottak rá, ám így is hosszú évekbe telt, mire elkapták. Ez végül 1990-ben sikerült, két évre rá pedig halálra ítélték. Andrej Romanovics Csikatilót 1994. február 14-én, 57 éves korában végezték ki tarkólövéssel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a Csikatilo tárgyalásán készült videóból