Több személy is megsérült abban a pápai balesetben, amelyet egy helyi lakos okozott, adta hírül a rendőrség augusztus végén. A közleményükben azt írták: a 24 éves pápai sofőr 2021. augusztus 30-án 17 óra 10 perckor személygépkocsival közlekedett Pápa belvárosában. Az egyik körforgalmat elhagyva, az enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban gépkocsijával átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező, menetrend szerint közlekedő autóbusz bal oldalának.

Súlyos sérült is van

A közlemény szerint a baleset során a személygépkocsi utasa, továbbá a buszon utazó öt személy megsérült, valamint a járművek megrongálódtak. A férfi által vezetett személygépkocsiban utazó utas szintén súlyosan sérült a balesetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ittas volt

A helyszínre érkező rendőrök mindkét sofőrrel szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, amely a személygépkocsit vezető 24 éves férfi esetében pozitív eredménnyel zárult.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez is érdekelhet:

Őrizetbe vették

Őt az egyenruhások további mintavétel céljából előállították, valamint kábítószer-gyorstesztet is alkalmaztak nála, amely szintén pozitív értéket jelzett. A balesetet okozó fiatalembert a rendőrök őrizetbe vették.

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

Letartóztatását kezdeményezték

Az eset kapcsán az ügyészség most azt írja, a Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

Helyszíni felvétel:

Fotó: police.hu

Fennállna az elrejtőzés esélye

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, illetve egy korábbi, szintén ittas állapotban elkövetett járművezetés miatti elítélés kapcsán a bűnismétlés veszélyére is figyelemmel tett indítványt a Pápai Rendőrkapitányság által őrizetbe vett férfi letartóztatására, melyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés még nem végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu