A szemtanúk elmondása szerint az árokban feküdt mozdulatlanul az a kisfiú, akit vasárnap este kerékpározás közben ütött el egy személyautó Gyálon. Akik elsők között értek a helyszínre, a gépkocsi kétségbeesett sofőrjével is találkoztak, majd hazakísérték a szerencsétlenül járt fiatal barátját. A fiúk a szülők tiltása ellenére bringáztak azon a környéken, ahol megtörtént a baj.  

Nem adott elsőbbséget

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy vasárnap este 18 óra körül egy 9 éves gyerek Gyálon, Görgey Artúr utcában közlekedett kerékpárjával. A Gárdonyi Géza utcai elágazáshoz érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, és kihajtott a Gárdonyi Géza utcára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szemközti árokba csapódott

Épp akkor ért oda az Ady Endre utca felől érkező Toyota Yaris Cross személygépkocsi, amelyet egy 45 éves helyi lakos vezetett. A Toyota oldalról nekiütközött a kerékpárnak, az ütközés akkora erejű volt, hogy a kisfiú lerepült a kerékpárról, és az út másik oldalán az árokba csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy órán át próbálták újraéleszteni

A gyermeket az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott egysége, egy gyermekmentő, továbbá a szintén a balesethez riasztott mentőhelikopter személyzete hosszú percekig, majdnem egy órán keresztül próbálta újraéleszteni, mely végül sikerrel zárult.

Mentőhelikopter is érkezett

Információink szerint a helikopter súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba, bár szerencsére legalább belső sérülései nem keletkeztek.

Hatalmas csattanást hallottak

 „Az árokban feküdt szegény mozdulatlanul! Éppen a nővéremmel tartottam hazafelé a munkából, befordultunk a kereszteződésbe, amikor hallottunk egy iszonyatosan nagy csattanást. Azonnal kezdtünk futni a hang irányába, hogy segítsünk, de mire odaértünk, szinte minden környékbeli kijött az utcára” – nyilatkozta a Metropolnak egy szemtanú.

Csupa por és karcolás

„Mikor odaértünk, láttuk, hogy az autó ott áll összetörve, amiből kiszállt egy 45 év körüli nő pánikba esve, hogy mégis mi történt. Kiderült, hogy egy 10 éves kisfiút ütött el, aki az árokban feküdt. Szegény csupa por volt és karcolás, de nem láttam jól, mert sokan voltak körülötte, de azt igen, hogy lélegzik” – tette hozzá a hölgy.

Hazakísérték a fiú barátját  

„A sérült fiú barátja nagyon ki volt borulva, sírt is, így próbáltuk megvigasztalni. Úgy döntöttünk, hogy hazakísérjük, hiszen a sérülthöz másodperceken belül megérkezett a mentő. Hazafelé elmesélte a fiú, hogy Balunak hívják a barátját” – folytatta a szemtanú.

Nem volt jó ötlet

A fiú elmondta, hogy videójátékozni akartak, de megszerelték a biciklijüket és ezért elmentek inkább tekerni. A szülők csak a környéken engedték őket biciklizni, de végül elmentek arra, ahol megtörtént a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a súlyos baleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK