Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető bandára a nyomozók. A bandáról kiderült, hogy nemcsak pszichoaktív szerekkel foglalkoztak, hanem dohánytermékeket gyártó gépsort is találtak a banda által használt egy ingatlanban. A rendőrségi akcióról készült videót a cikk végén tudod megnézni.

Illegális gyógyszertárat

Brutális csapást mértek egy illegális gyógyszertárat üzemeltető drogbandára a nyomozók. Az összehangolt akció során egy komplett gyógyszergyártó- és csomagoló gépsor, és 15 ezer különböző tabletta került elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több illegális tevékenységet folytattak

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már tavaly ősz óta dolgoztak a felderítőik az ügyön. Közben kiderült, a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is „rajta van” a szervezet egy-egy tagján, mivel tevékenységük nem „profiltiszta”: a tablettákon kívül dohánytermékben, illetve gyógyszerben, teljesítményfokozókban is utaznak illegálisan.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Győr környékén is tevékenykedtek

A három egység közötti információcsere eredményeként látókörbe kerültek azok a Győr környéki ingatlanok, ahol a csapat bűnös tevékenységét űzte.

76 rendőr csapott le

Az elemző-értékelő munka idén március 8-án teljesedett ki, amikor 39 szolgálati kocsival 76 rendőr, valamint a NAV munkatársai lecsaptak az öt célszemélyre, majd 7 lakásban, illetve raktárban tartottak kutatást.

Elfogás időzítése

Fontos szempont volt az elfogások időzítése: a nyomozási cselekmények összehangolása megakadályozta az esetleges szökést, valamint a bizonyítékok elrejtését, megsemmisítését.

15 ezer darab tabletta

Nagyban űzték a tablettával való bűnös kereskedést, a gyanút több felvonásban megrendezett, 15 ezer darab, több mint 6,7 kilogramm színes bogyó megszerzése, eladása alapozza meg. A tablettákon 2000-2500 forintért adtak túl, így a 15 ezer bogyóval, alaphangon 30 millió forintos nyereségtől kímélték meg őket a rendőrök.

A lefoglalt tabletták

Forrás: police.hu

Jól szervezett volt a csapat

A rendőrség közleményében azt írta, a csapat minden tagjának megvolt a szerepe, volt, aki osztotta, mások végrehajtották a feladatokat. A tablettás csomagok beszerzését a gyanú szerint az 54 éves N. Lajos intézte, majd átadta a megrendelést 52 éves társának, illetve az 55 éves B. Lajosnak, ők értékesítették tovább a felkutatott vevőknek.

Korábban is volt dolguk a hatóságokkal

A most elfogott csapatnak tagja volt B. Lajos fia is, ő és a 30 éves B. Richárd és a 45 éves F. Roland sofőrként dolgozott, illetve a cucc elrejtéséül szolgáló raktárak biztosításáért felelt. Utóbbiról a győri nyomozók szolgáltak terhelő adatokkal, a sofőrt ugyanis korábban többször elkapták kisebb-nagyobb, kábítószergyanús tartalmú pakkokkal.  A kék, narancssárga, illetve világosbarna színű tabletták az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján 3-MMC-t tartalmaznak, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

3 kiló drog

A csapat két tagja, az 52 éves H. Zsolt, valamint N. Lajos lakásán további kábító hatású szereket foglaltak le. Összesen közel 3 kilogramm, különböző színű új pszichoaktív anyag került elő.

Dohánytermékeket is lefoglaltak

Míg a Pest megyei rendőrök az általuk indított büntetőeljáráshoz szükséges bizonyítékok bezsákolásával voltak elfoglalva, a NAV munkatársai a saját, költségvetési csalás miatt elrendelt nyomozásukhoz kapcsolódó cigarettagyártó gépsor, több raklapnyi füstszűrő, valamint temérdek dohánytermék lefoglalását intézték.

Gyanúsítottként hallgatták ki őket

A négy, azóta letartóztatott férfit, valamint a szabadlábon védekező B. Richárdot új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. A gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, ahogyan vallomást sem. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozásának iratait a büntetőeljárás egy kézben történő további folytatása érdekében átadja a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összehangolt rendőrségi akció

Kiemelt kép: részlet a rendőrségi videóból