Ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást a rendőrség, ugyanis az elkövető egy húsklopfolóval verte szét a jegyautomatákat a Kelenföldi pályaudvaron. A feltételezett rongálóról felvétel is készült, amely alapján folyamatosan keresik a férfit az egyenruhások, a róla készült videót a cikk végén nézheted meg.

Húsklopfolóval rongált

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerint a 11. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást egy ismeretlen elkövető ellen. A férfit azért keresik, mert több automatát is szétvert húsklopfolóval.

Kelenföldön zúzott

Szétverte az automatákat

A rendőrség információi szerint az ismeretlen tettes április 5-én, 2 óra 30 perc és 3 óra 10 perc között a 11. kerületi Kelenföldi pályaudvaron és az Etele téren nyolc automata kijelzőjét törte be.

Korábban egy férfi lopkodott az automatákból

Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is megírta, egy sződi férfi hónapok óta lopkodott a MÁV jegykiadó automatáiból, azonban ez egy idő után gyanússá vált a vonattársaság számára, ezért a MÁV szólt a rendőrségnek. Az egyenruhások az utolsó fillérig visszaszerezték a tolvajtól az ellopott pénzeket.

Kiürítette az automatákat

A MÁV Zrt. tulajdonában álló jegykiadó automatákat egy a társaságnál dolgozó, 23 éves technikus törte fel, és szedte ki belőlük a pénzt. A szerelő Zugló, Biatorbágy, Monor, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Pilis, Üllő, Monorierdő, Ecser, Agárd és Kelenföld állomásokon kihelyezett automatákból lopott, összesen 16-ból, a hiány pedig több milliós volt.

Elfogták

A nyomozás során a rendőrök kiderítették, hogy a tolvaj egy technikus volt, akit ezt követően gyorsan el is fogtak a monori vasútállomáson 2021. május 6-án, délután.

Visszakerült a pénz

Elfogásakor a rendőrök megtalálták a férfinál a friss zsákmányát is, a közeli automatából kilopott 207 ezer forintot. Ezután következett a házkutatás, ahol a többi pénzt is megtalálták, illetve lefoglalták. Az ellopott 4.913.800 forint hiánytalanul előkerült.

Szabadlábon engedték

A 23 éves karbantartó munkás nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt felelhet, és szabadlábon védekezhet. 

Ő rongált a húsklopfolóval

Kiemelt kép: Részlet a videóból