Természetesen nemcsak a belső terekre kell figyelnünk, ha minden szempontból elégedettek szeretnénk lenni az otthonunkkal, hanem annak külsejére, többek között például a homlokzatára is. 

A homlokzattal kapcsolatban egyrészt fontos az esztétikus megjelenés, elvégre mégiscsak ez az a fal, amit a külső szemlélők látnak. Másrészt pedig meg is kell óvnunk a külső hatásoktól, gondolunk itt például az időjárási elemekre, azokon belül is a csapadékra, melyek jelentős mértékben károsíthatják a felületét.

Szerencsére ma már van lehetőségünk arra, hogy a homlokzatot vízlepergető réteggel vonjuk be. Ehhez csak a MesterekFutára impregnáló termékeinek egyikére van szükségünk. Mielőtt nekiállunk a munkának, érdemes tisztában lenni néhány igen fontos tudnivalóval, ezeket osztjuk meg mai cikkünkben. 

Milyen előnyei vannak a vízlepergető bevonatnak?

Mint ahogy a nevében is benne van, a vízlepergető bevonat egy olyan réteget képez a falfelületen, ami “lepergeti magáról” a vizet ahelyett, hogy magába szívná, s ezáltal nedvessé válna. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az ilyen bevonattal rendelkező homlokzatok ellenállnak a csapadéknak, illetve a levegő magas páratartalmából eredő nedvesedésnek. 

Köztudott, hogy a falakba kerülő nedvesség hatására könnyen elindul a penészesedés folyamata, aminek rengeteg káros következménye lehet. Hosszú távon pedig még akár a falszerkezet meggyengüléséhez is vezethet. Amennyiben viszont az impregnáló termékek segítségével vízlepergetővé tesszük a homlokzatot, akkor ezzel megkadályozhatjuk a penészképződést.

Milyen típusú impregnálási módszerek léteznek?

Alapvetően kétfajta technikát különböztethetünk meg: az egyik a szilikongyanta alapú, a másik pedig a sziloxán-gyanta alapú impregnálás.

A szilikongyanta alapú termékekkel egy színtelen védőréteget tudunk létrehozni a falfelületen, ami vízlepergető tulajdonságokkal bír. Ezek a típusú impregnálók tulajdonképpen az építőiparban használatos összes nedvszívó ásványi kőzet bevonására alkalmasak. Gyakran a műemlékvédelem területén is alkalmazzák őket annak érdekében, hogy meg tudják óvni a régi, nagy értékű épületek állagát, állapotát.

Nagy előnyük, hogy nemcsak a párával vagy a csapadékkal, hanem az erős UV-sugárzással szemben is megbízható védelmet nyújtanak.

A sziloxán-gyanta alapú impregnáló termékek az előző típusúakhoz hasonlóan filmszerű réteget képeznek a felületen, emellett azonban megtartják annak páraáteresztő képességét is.

Ezt is érdemes tudni!

A vízlepergető réteget biztosító termékek számos esetben nagyon hasznosak, ugyanakkor fontos tisztában lennünk azzal, hogy nem helyettesítik a professzionálisan kivitelezett vízszigetelést.

Annak teljes körű kiváltására tehát nem alkalmazható az impregnálás, azt viszont elérhetjük vele, hogy a felület víztaszítóvá váljon és ezáltal csökkentsük a víz bejutásának lehetőségét a falszerkezetbe.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mesterekfutara.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.