A mentősöktől tudták meg a szülők, hogy 19 éves fiúk az Inárcsnál történt baleset áldozata. Csanki Márk az a fiatalember, aki abban a vétlen kocsiban ült, amelyik egy balesetet akart elkerülni Inárcsnál péntek este, de két autó is nekiütközött. A volánnál egy sporttársa, egyben a barátnője ült, aki válságos állapotban került kórházba.

Baleset Inárcsnál

Amint arról korábban beszámoltunk, négy jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt. Volt olyan autós, aki másfél órát állt a keletkezett dugóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megállt egy kamion

A 36-os kilométerszelvényénél egy román rendszámú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, amely így lerobbanva állt sztrádán. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves női sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. Előtte azonban még ütköztek a kisteherautóval. Valószínűleg azért volt végzetes a karambol.

Meghalt a 19 éves fiú

A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

Ebben az autóban utazott Csanki Márk

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Fiatal kenus halt meg

A baleset után kiderült, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület 19 éves, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa, Csanki Márk. A fiú idén érettségizett. Vasárnap, osztálytársai, a szegedi gimnáziumban búcsúztak tőle.

Összeomlott az édesanya

„Nem ez az élet rendje, felfoghatatlan, hogy egy anya elveszíti a gyermekét” – mondta a Blikknek Márk édesanyja. Az autót vezető sporttárs szüleitől értesültek elsőként a balesetről.

A mentőktől tudta meg, hogy meghalt a fia

„Hiába hívtuk a kórházat, azt felelték, Márkot nem vitték be. Amikor a mentőket elértem és azt válaszolták, sajnos…, már tudtam, hogy valami nagy baj történt. Azt éreztem, teljesen üres vagyok, értelmét veszti az életem. Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé” – mondta a gyászoló édesanya.

Kórházban a fiatal lány

Az autót vezető fiatal lány még mindig kórházban van. Márk azt mondta, ugyan már nem altatják, de még nem közölték vele, hogy a barátja nem élte túl az ütközést. Az RTL klub információi szerinte bordatörést szenvedett.

Testvére versenyezni is képtelen

„Ezentúl minden megmérettetésen érte fogok küzdeni. Szombaton még elindultam egy versenyen Győrben, de képtelen voltam végigmenni a 18 kilométeres távon. Előtte hajnali három óta csak sírtam, és ez teljesen kimerített” – mondta a Márk öccse

Jövő vasárnap lett volna versenye

A sportklub szerint jövő vasárnap lett volna a következő versenye Márknak, aki óriási tehetségnek számított. A Kolonics György Alapítvány megható bejegyzésben búcsúzott a tragikus sorsú egykori ösztöndíjasukról.

Így búcsúztak tőle

„Koló óriási motivációt jelent számomra, ő a példaképem. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, megnézem a 2000-es olimpiai győzelmét, amit ötszáz egyesben aratott. Ez a sikere mindig új lendületet ad nekem, szeretnék egyszer olyan nagy kenus lenni, mint amilyen ő volt” – idézték Márk korábbi gondolatait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Csanki Márk – Forrás: Facebook