Tízmillió forintos sérelemdíjat, plusz annak kamatait, ítélte meg a Miskolci Törvényszék Magyari Beátának, akinek hat és fél évvel ezelőtt leszakította a karját egy rossz gép egy tésztaüzemben. A tiszaújvárosi nő azt mondta, hogy mindenképpen fellebbeznek az ítélet ellen.

Leszakította karját a gép

2015 augusztusában történt a szörnyű baleset Magyari Beátával a tésztagyárban. A nő egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a gép széléről, de az elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, s végül leszakította a kezét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem működött a biztonsági kapcsoló

A szakértők megállapították, hogy a tésztagyártógép ugyan működőképes volt, de tartálya fedelének felnyitásakor nem léptek működésbe a biztonsági kapcsolók. Ez azt jelentette, hogy a felnyitást követően a gép nem állt le, hanem tovább üzemelt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

540 ezerre büntették a tésztaüzemet

A bíróság még 2020-ban 540 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a tésztaüzem két cégvezetőjét, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A jogerős ítéletet pedig később a Kúria is fenntartotta.

10 milliós sérelemdíj

Beáta sérelemdíj iránti keresetet nyújtott be ügyvédjével a testi épséghez való személyiségi jogának megsértése miatt. A Miskolci Törvényszék részben helyt adott a keresetnek, és 10 millió forint és kamatának megfizetésére kötelezte a tiszaújvárosi tésztaüzemet – írja a 24.hu.

Megviselte a tárgyalás

Magyari Beátát megviselte a napokban lezajlott bírósági tárgyalás, de azt mondja, ha már ennyi nehézségen keresztül ment a balesete óta, akkor most már végigmegy az úton az ügyvédjével.

Fellebbez az ítélet ellen

„Az ítélet ellen nincs kifogásom, csak a sérelemdíj összegével. Augusztusban lesz hét éve, hogy húzódik ez az ügy. Kitartunk az ügyvédemmel a korábban kért 18 milliós sérelemdíj mellett, és fellebbezünk” – mondta Beáta, aki mindenképpen fellebbez az ítélet ellen.

Nem tudja kezébe venni az unokáját

„Mindig felkavarnak ezek a dolgok, mert újra és újra lejátszódik bennem az a nap, amikor elvesztettem a karom. Hét hete született az unokám, rettenetes érzés, hogy a kezembe sem tudom venni, nem tudom bepelenkázni, mint a többi nagymama” – mondta a 24.hu-nak Beáta.

Hitelcsapdába került

Az önkormányzattól 2019-ben kapott egy lakást, így legalább van hol laknia. A baleset után elveszítette állását, emiatt hitelcsapdába került és lakásától is meg kellett válnia. Azt mondja, évente kell kérelmeznie, hogy a kiutalt lakásban maradhasson. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: Magyari Beátáról készült korábbi fotó – Forrás: Facebook