Lerobbant egy ukrán menekült nő autója Győr mellett, a segítségére sietők azonban egy tréleren elvitték az autóját, úgy, hogy nem adták meg az elérhetőségüket. Natália most a Facebookon keresi ellopott járművét.

Ellopták egy menekült autóját

Egy Kijevből két gyerekkel menekülő nő, Natalija azt állítja, hogy amikor péntek este egy műszaki probléma miatt idegenektől kért segítséget Győr közelében, ellopták az autóját a benne lévő összes holmival együtt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy bőrönd is volt az autóban

Az ukrán családanya a Facebookon keresi a fehér Skoda Rapidját, aminek az ukrán rendszáma „AA8949TK”, illetve egy nagyméretű, szürke bőröndöt, ami az autóban volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Münchenbe tartott

Natalija Románián keresztül menekült el Ukrajnából. Münchenbe tartott, mert munkatársai ott tudtak neki és gyermekeinek szállást szerezni. 

Egy férfi segítséget ajánlott neki

Pénteken Magyarországon keresztül utazott Ausztria felé, amikor este hét körül, Győr közelében, tankolás után problémája támadt az autójával, és jóhiszeműen bízott egy németül beszélő férfiakban, akik segítséget ajánlottak neki.

Trélert hívtak

A Németországban élő, török-román családként bemutatkozó férfiak trélert hívtak, és megbeszélték Natalijával, hogy a nő családja a velük tartó másik család autójába átülve követi az autómentőt a szervízbe.

Nem adták meg az elérhetőségüket

Az M1-esen Budapest irányába indultak el, de az ukrán nők nem sokáig tudták követni az állítólagos segítőiket, akik nem adtak meg semmilyen elérhetőséget, mielőtt elvitték Natalija autóját – írja a Telex.

Nem is akartak segíteni

„Amikor eltűntek előlünk, akkor jöttem rá, hogy igazából nem segítenek, hanem egyszerűen ellopták a kocsimat” – mesélte a történetét Natalija.

Rendőrt hívott

Natália ezek után a bábolnai pihenőnél állt meg, és egyből rendőrt hívott. Két órába telt, mire a rendőrség kiérkezett, és a nő elmondása szerint ezután háromórán keresztül zajlott a kihallgatása egy rendőrautóban, orosz tolmáccsal, miközben a gyerekei a kolléganője kocsijában vártak.

A rendőrség szerzett nekik szállást

Mire ezzel végeztek, már nagyon késő volt, ráadásul azt mondták neki a rendőrök, hogy másnap be kel mennie a győri kapitányságra. Péntek éjszakára a rendőrség szerzett szállást nekik.

Újabb vallomást kellett tennie

Natalija másnap meglepődött, mikor a győri rendőrök arról tájékoztatták, hogy az előző napi feljelentésének nincs nyoma a rendszerben. Így újra vallomást kellett tennie, ami még az előző napinál is hosszabb procedúrának bizonyult, mivel sokat kellett várni arra, hogy megérkezzen a hivatásos tolmács.

A német rendőrséget is értesíti

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére megerősítette, hogy az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen szombaton. Azt is közölték, hogy a nő az autót elszállító járműről, illetve az autó vezetőjének elérhetőségről nem rendelkezett információval. Az ügyben a rendőrség csalás bűntett miatt büntetőeljárást indított, de a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további tájékoztatást nem adtak.

A Facebookon kapott egy telefonszámot

Hétfőn reggel a lap újra felhívta Natáliát, a nő akkor azt mondta, a rendőrségtől még nem érkezett információ az eltűnt kocsi ügyében. A nő ugyanakkor azt mesélte, hogy miután a Facebookon megosztotta a történetét, kapott egy telefonszámot, amin egy nővel és egy férfival került kapcsolatba, akik ukránul beszéltek. Ők azt állították, hogy senki nem akarta ellopni az autóját, akikkel találkozott, azok valóban segítettek neki, tényleg szervízbe vitték a kocsiját, de mivel nem cseréltek telefonszámot, nem tudták elérni, miután elvesztették egymást.

Nemlétező címet kapott

Azt kérték Natalijától, hogy törölje a posztját, és vonja vissza a feljelentését, illetve megadtak egy címet, ahol állításuk szerint megtalálja a kocsiját. Natalija azt mondta: csak akkor vonja vissza a feljelentést, ha az autó már nála lesz, de amikor leellenőrizte a megadott címet, kiderült, hogy az nem létezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezt az autót lopták el az ukrán menekült nőtől – Forrás: