Egy édesanya kért telefonon segítséget kedden délután, hogy nem találja óvodás korú gyermekét.

Segítséget kért az édesanya

Egy édesanya kért telefonon segítséget kedden 13 óra után néhány perccel, hogy óvodás korú gyermekét nem találja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy pillanatra megállt

A helyszínre érkező rendőröknek a riadt bejelentő elmondta, hogy két gyermekével tartott hazafelé a Várpalota-környéki település óvodájából, amikor megállt, hogy a babakocsiban utazó kisgyermekét megigazítsa.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eltűnt a 4 éves kisfiú

Rövid időre nem figyelt a 4 éves kisfiára, aki eközben eltűnt mellőle – írta a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala.

Rögtön értesítette a rendőröket

Mivel az anya nem találta fiát, rögtön értesítette a rendőröket, akik az óvoda környékén a gyermek keresésére indultak, valamint ellenőrizték a hazafelé vezető utcákat is.

Lakcíméhez közel találták meg

Rövid időn belül, a család lakcíméhez közeli útszakaszon a kisfiút a várpalotai rendőrök megtalálták, akit az időközben odaérkező édesanyának sérülés nélkül adtak át.

Kórházba indult

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy Balatonalmádiban, a főút mellett kóborolt egyedül péntek délután egy 5 éves kislány. Egy férfi kiszúrta és szólt a rendőrségnek, a telefonáló illető a rendőrök kiérkezéséig felügyelt a kisgyerekre, aki – mint kiderült – az édesanyja után indult a kórházba – erről a közösségi oldalán számolt be a veszprémi rendőrség. 

Hazavitték

A kislány a járőröknek elmondta, hogy az anyukáját és a kistestvérét elvitte otthonról a mentő, ő egyedül maradt, és ezért elindult a mentő után. A rendőrök a gyermeket magukhoz vették, és a mentősöktől kapott adatok birtokában a balatonalmádi lakcímre mentek, ahol már várta őket a kislány felügyeletével megbízott, másik lakcímen lakó ismerős.

Nevelőapjának kellett volna vigyázni rá

A férfi elmondta, hogy a közös gyermekük rosszul lett, akivel az édesanyának be kellett mennie sürgősen a kórházba, így őt kérte meg a nő, hogy vigyázzon az 5 éves kislányra.

Elkezdte keresni

Amikor a lakáshoz ért, nem találta otthon a gyermeket, ezért a keresésére indult. Ekkor találkozott a járőrökkel, akik biztosították arról, hogy a kislánynak nem esett bántódása.  A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai köszönetüket fejezték ki a telefonáló férfinak, akinek a segítsége révén visszajuttathatták a kislányt az édesapához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív