Közel 12 órája küzdenek a lángokkal a tűzoltók, a munkákat az erős szél nehezíti. Sopronban majdhogynem nappali világosság volt éjszaka, annyira megvilágította az eget a tűz.

Elképesztő pusztítás

Továbbra is jelentős erőkkel dolgoznak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron vármegyében, ahol nagy területen ég a nádas Fertőrákos külterületén, a Fertő-tó partján – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Rengeteg helyről érkeztek

Mint írják, a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azt is védik, ami még nem gyulladt ki

Az egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a terület egyik oldalán a még nem égő területet védik, a tűz által érintett területen pedig támadó és védő vízsugarakkal dolgoznak.

Osztrák tűzoltók is részt vettek a munkában

Úgy tudni, hogy a tűz Ausztriából terjedt át Magyarországra. A lángok este 11-kor csaptak fel osztrák oldalon, és a viharos szél miatt magyar területre is átterjedtek. Egy ideig félő volt, hogy a tűz eléri a fertőmeggyesi hulladéklerakót, azonban ezt az önkéntes tűzoltóknak sikerült megakadályozni. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Nemzeti parki területet emésztenek a lángok

Fotó: Szurok Tibor Facebook-oldala

Az éjszakai égbolt

Messziről is jól látszanak a hatalmas lángok

Jól látható a sáv, ahol elterjedt a tűz

Méteres lángok a távolban

(Cikkünkben használt képeink forrása: Facebook, nyitókép: Szurok Tibor Facebook-oldala.)