Több kiló droggal fogták meg a rendőrök azt a Szlovákiából érkező autóst, aki a hétfőn Vámosszabadi határátkelőhelyen próbált átjutni. Igazoltatásakor a járőrök megtalálták az autó csomagtartójában a kábítószergyanús zöld növényi anyagot.

Elfogták

A Vámosszabadi határátkelőhelyen próbált bejutni Magyarország területére március 29-én, 12 óra 45 perckor a szlovák jelzésű autójával egy 41 éves győri férfi. A szolgálatot teljesítő járőrök átvizsgálták a járművet, amelyből elő is került a tiltott szer. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt próbált átkelni a határon

Igazoltatták

A határátkelőhelyen igazoltatás céljából megállították a rendőrök a sofőrt, akinek az autóját át is vizsgálták. Ekkor került elő a jármű csomagtartójából, valamint az utastérből a fóliákba csomagolt, nagyobb mennyiségű kábítószergyanús zöld növényi származék.

Hat kiló cuccot találtak nála

Fotó: Police.hu

Fehér anyag is volt nála

Ezután a rendőrök P. Ákos ruházatát is átvizsgálták, és a pénztárcájából gyorszáró nylonba, illetve alufóliába csomagolt fehér színű anyagot találtak, amelyet szintén lefoglaltak. Emellett a kocsiban találtak egy veszélyes eszközt is, amelyet csakugyan elkoboztak tőle.

Fehér anyag is előkerült

Fotó: Police.hu

Őrizetbe vették

Az elfogást követően a rendőrök bevitték a 41 éves férfit a Győri Rendőrkapitányságra, ahol előállították, majd őrizetbe vétele mellett kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Fóton is elfogtak egy dílert

Mint megírtuk, egy fóti drogdíler miatt is akcióznia kellett a rendőrségen: a férfinél és a két vásárlójánál közel fél kiló drogot találtak az egyenruhások. Az elkövetőknél találtak marihuánát, kokaint és speedet is, melyeknek a feketepiaci értéke mintegy hárommillió forint volt.

Letartóztatták a fóti dílert

Miután mindhárom elkövetőt elfogták, elszámoltatták őket: a két fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie, míg a dílert kábítószer-kereskedéssel gyanúsították meg. A 35 éves  A. Dániel dílert őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság március 29-én elrendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu