20 nap után térhetett haza az a fiatalasszony, aki november végén tűnt el hódmezővásárhelyi otthonából. Évát pár nap múlva, egy mohácsi hipermarket parkolójában találták meg a rendőrök, onnan a pszichiátriára vitték. Az ötgyermekes anya kényszerbetegségben szenved, két gyermekét az édesapjuknál helyezték el.

Novemberben ment el otthonról

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, november 29-én tűnt el otthonából az ötgyermekes Rácz Erika. A 40 éves hódmezővásárhelyi asszony kényszerbetegségben szenved, s bár eltűnése előtt a gyógyszerek hatására jobban lett, a nő mégis úgy döntött, hogy maga mögött hagyja a családját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Tisztaságmániában szenved

Az édesanya kényszerbetegsége már gyerekkorában kezdődött, de komolyabb tüneteket 8 éve produkál: minden egyes nap éjszakába menően takarította a házukat, amibe csak úgy nyerhetett bárki bebocsájtást, ha ruhát cserél és lefürdik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közösségi oldalán írt búcsúlevelet

Búcsúlevelet is ír, melyet a közösségi oldalon osztott meg, útjára pedig telefont sem vitt magával. Erikáért a férje és a gyermekei is nagyon aggódtak, továbbá az egész ország figyelemmel kísérte a fájó történetet, ami szerencsére nem tragédiával zárult.

Mohácson találták meg

Erikát ugyanis pár nap múlva, egy mohácsi hipermarket parkolójában találták meg. Kiderült, az édesanya két napig ült az autójában, mire rábukkantak.

Világgá akarta kürtölni problémáját

„Úgy éreztem, nem maradt más a kezemben, világgá kell kürtölnöm a problémám, hogy segítséget kaphassak. Már minden kilátástalan volt számomra: nem találtam olyan kezelőorvost, aki hatékonyan tudott volna segíteni rajtam, ráadásul nem megfelelő gyógyszeres kezelést kaptam, ami az öngyilkosság gondolatát felerősítette bennem. De önmagamnak ártó szándékom még így sem volt. Nagyon rossz eszközt választottam, de abban a pillanatban nem láttam más kiutat” – emlékezett vissza eltűnésének okaira Erika.

Bajára akart menni

Az ötgyermekes családanya először a család kedvenc horgászhelyére akart menni, de azt túl közelinek gondolta, ezért Hódmezővásárhelyről inkább Baja felé vette az irányt. Korábban többször járt arra, jól ismerte és szerette a környéket. Végül az otthonától 180 kilométerre, az egyik mohácsi hipermarket parkolójában állt meg pihenni.

3 napig ült az autóban

„Három napig csak ültem és imádkoztam az autóban, hogy most már valami jónak kell történnie. Már azon gondolkodtam, hogyan kellene hazamennem, amikor végül megállt mellettem egy rendőrautó. Amikor a járőrök kérdezték, tudok-e róla, hogy az egész ország engem keres, elkezdtek potyogni a könnyeim” – mondta a Blikknek Rácz Éva.

Pszichiátriára vitték

A rendőrök elmondták neki, hogy egy ország keresi napok óta. Éva a meghatottságtól zokogásba tört ki. Azonnal haza akart menni a gyerekeihez, de előbb a mohácsi kórházba, három nap múlva pedig egy szegedi intézmény pszichiátriájára szállították.

A kórházban elkapta a koronavírust

Innen csak 20 nap múlva engedték ki, mert közben elkapta a koronavírust. Azóta tudatosan harcol a betegsége ellen, szépen, apró lépésenként igyekszik elengedni a berögződéseit. A túlzott takarításból már tudott leadni. Közben szereztek egy terápiás kutyát is, ami az érintésképtelenséget és a zárkózottságot fogja oldani benne.

Két gyermekét az édesapjukhoz helyezték

Míg Éva a kórházban volt. Két gyermekét az édesapjukhoz helyezték. Az asszony mindent megtesz azért, hogy újra alkalmas legyen gyermekei nevelésére, mert szeretné visszakapni őket.

Sorstársain akar segíteni

Párjával azóta rendezték a helyzetüket. Sorstársainak azt üzeni, senki ne szégyellje betegségét, merjen segítséget kérni. Azt tervezi, könyvet ír tapasztalatairól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Kiemelt kép: Rácz Éva – Forrás: Facebook