Számos megoldatlan ügy mellett három kiemelt is van, amiért komoly vérdíjat tűzött ki a rendőrség az elkövetők kézre kerítéséért.

Ez a három a kiemelt súlyos ügy

A Lehel utcai bankfiók felrobbantóját, a Teve utca rendőrpalotára Kalasnyikov gépfegyver tüzelőt és a szentesi K. Judit gyilkosát nem sikerült elkapnia még a rendőrségnek. Mindhárom esetben komoly nyomravezetői díjat tűztek ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

10 millió a felső határ

Indokolt esetben akár még ennél is több lehet, de ehhez már a szaktárca külön engedélye kell. Évente átlagosan ötven-száz esetben tűz ki nyomravezetői díjat a rendőrség. Ötvenezer forint az alsó határ, ha valaki konkrét és használható információval rendelkezik az elkövetőről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Most három van érvényben

Jelenleg tízmillió forintnál nincs magasabb nyomravezetői díjkitűzés Magyarországon. Tízmilliósból azonban három is érvényben van a Magyar Nemzet cikke szerint.

Tizenhat éve nem találják a lövöldözőt

2007. február 13-án hajnalban egy Kalasnyikov gépkarabélyból több lövést adott le egy ismereteln a rendőrség Budapest XIII., Teve utca 4–6. szám alatti székházára. Személyi sérülés nem történt ugyan, ám az épület több helyen is megrongálódott. Itt ötmillióról emelték tízre a tétet.

A CIB Bank épületét robbantották fel

A budapesti Lehet utcai bankrobbantás nyolc éve, 2014. január 13-án történt hajnal 4 óra körül. A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Az NNI robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt folytatja az eljárást a jelenleg is ismeretlen tettes ellen. – derült ki a Blikk cikkéből.

Egy gyilkossági ügy is toplistán

K. Judit 2006-ban, kétéves gyermekét is hátrahagyva távozott a szentesi albérletéből. A későbbi nyomozás megállapította, hogy gyilkosság áldozatává válhatott, de erről több adat azóta sincs. 2020-ban emelték tízmillióra a nyomravezetői díjat.

De ez csak bruttó összeg

A díjkitűzés bruttó összeg és annak fizethető ki, aki az elkövetővel kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével ez a személy azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és aki az információit az eljárás során ismerteti.

Tanúvédelem is működik

A rendőrség a tanú védelméhez. A nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzést is visszavonhatják

A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezést elkésettnek nyilvánítják.

Százmillió volt az eddigi legmagasabb összeg

Az eddigi legmagasabb összegű nyomravezetői díjat hazánkban a roma sorozatgyilkosság ügyében szabták ki, ez százmillió forint volt.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu