Friss információk érkeztek a csomagtartóban holtan talált kétéves kisfiú, és egy évvel fiatalabb húga ügyével kapcsolatban.

Segítségnyújtás elmulasztása a vád

A Blikk információi szerint a rendőrség a nevelésére bízott kiskorú halála miatt a nevelőanyával szemben indított büntetőeljárást segítségnyújtás elmulasztása bűntett minősített esetének gyanúja miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Már napok óta halott volt

A rendőrség megállapította, hogy minimum 24, de lehet, hogy már 48 órája halott volt az a kisfiú, akiről a kékvillogó.hu is beszámolt korábban. A pontos időpontot igazságügyi orvosszakértő fogja majd megállapítani.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baleset történhetett

Ezt azért fontos kiemelni, mert így nem gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád. Az előtt a tény előtt viszont mindenki döbbenten áll, hogy miért nem rohantak egyből orvoshoz, amikor rádöbbentek, hogy meghalt, miért nem értesítették egyből a rendőrséget.

Nem vették őrizetbe a nevelőanyát

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye csoportvezető főügyészségi ügyésze a Blikknek elmondta, a gyanúsítottat a rendőrség nem vette őrizetbe, mert előrehaladott terhessége miatt a fogva tartása egészségügyi szempontból sem volt indokolt. A nevelőanya nem tett vallomást, de nem élt panasszal.

Nem a csomagtartóba zárva fulladt meg

„A fulladás esetében kizárt, hogy a gyermek azért halt volna meg, mert a nevelőszülő bezárta az autója csomagtartójába és ott nem kapott levegőt. A légcső idegen test általi ‒ élelmiszer, vagyis félrenyelés ‒ elzáródása a halál közvetlen oka. A halál a bűncselekmény tényének hatóság általi észleléséhez képest jóval korábban állhatott be.” – tette hozzá Szilágyi László.

A gyerekülésen találták a másik gyermeket

A korábbi híresztelésekkel ellentétben semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta. Egészségi állapota és fejlettsége is rendben volt. Nem volt alultáplált, ahogy a korábbi hírek szóltak vele szemben. A kocsi hátsó ülésén, egy gyerekülésben találtak rá.

Maradt azért sok nyitott kérdés

A rendőrség elsősorban arra a legkíváncsibb, hogy a halál beállta és a rendőrségi bejelentés között a nevelőszülők mit csináltak.

A nagymama sem érti, hogy történhetett

A Blikknek sírva nyilatkozó nagymama arról beszélt, ha ő tapasztalt volna hasonló esetet, akkor mezítláb is az orvoshoz rohant volna. Ugyanakkor nem érti, miért a nevelőanyát gyanúsítja a rendőrség.

Egy család szerettek volna lenni.

„Az volt a tervünk, hogy egyszer majd újra egy család leszünk és a lányunk nevelheti fel a saját gyerekét, sajnos ez már lehetetlen. Most az a legrosszabb, hogy nem lehetek a lányommal, nem támogathatom a lelkét csak távolról, telefonon.” – mesélte a lapnak.

A nagymama temeti el a kétéves unokáját

A nyilatkozatban kitért arra is, hogy a kezébe veszi a gyermek temetésének az ügyét. De ehhez is segítségre lesz szüksége, hiszen a család nagyon szolid körülmények között él. De méltón akarja utolsó útjára kísérni az unokáját.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Tények.hu