Egy rutinellenőrzés során bukott le két szlovák állampolgárságú férfi Vámosszabadi közelében, a 14-es számú főúton még augusztusban, miután hamis védettségi igazolványt mutattak fel az őket megállító rendőröknek.

Hamis igazolványt adott át

A rendőrök egy szlovák rendszámú gépkocsi szintén szlovák állampolgárságú sofőrjét és utasát ellenőrizték augusztusban. Az intézkedés során az utas egy hamis magyar védettségi igazolványt adott át ellenőrzésre az egyenruhásoknak, míg a későbbi csomag- és ruházatátvizsgáláskor az autót vezető férfi nadrágjából további kilenc, hamis védettséget igazoló okmány került elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kihallgatták őket

A járőrök mindkettőjüket elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók, egyiküket felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás, míg a sofőrt felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem állt meg a nyomozás

Mindkét szlovák állampolgár elismerte a bűncselekmény elkövetését és vallomást is tettek. A nyomozás azonban itt nem állt meg, a Győri Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság felderítői ugyanis a hamis iratok készítőit is felkutatták – írja a Police.hu.

Elfogták a készítőket

A begyűjtött adatok értékelését követően a rendőrök 2021. október 12-én az esti órákban Győr-Ménfőcsanakon elfogták a 47 éves G. A. Zeuszt, és a 41 éves F. Lászlót, akik a gyanú szerint a hamis igazolványokat gyártották.

Több száz hamis kártyát találtak

A helyszínen, illetve a feltételezett elkövetők Kálvária úton bérelt irodájában tartott kutatáskor a nyomozók már elkészült és névre szóló, a gyanú szerint hamis magyar védettségi igazolványokat találtak, valamint ezen okmányok készítéséhez szükséges több száz plasztikkártyát és egy kártyanyomtatót is lefoglaltak.

Kábítószerre is bukkantak

A nyomozók azonban a további kutatások során még 60 darab különböző méretű, nyomtatott Covid-19 oltási igazolásra, illetve kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Pozitív lett a drogtesztje

László esetében ráadásul a drogteszt pozitív értéket mutatott, így így neki előreláthatóan közokirat-hamisítás mellett kábítószerbirtoklásért is kell majd felelnie.

Letartóztatták őket

Társát, G. A. Zeuszt szintén őrizetbe vették, és őt is készítéssel elkövetett közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Győri Rendőrkapitányság 2021. október 14-én előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hamis védettségi igazolványok

police.hu

Kiemelt kép: letartóztatás – Forrás: police.hu