Bosszúból leköhögi az embereket egy hajléktalan egy újbudai pláza közelében. A férfi azt csinálja, ha nem kap aprót, hogy a maszkját lehúzza, arcon köhög és utána elszalad.

Szándékosan köhög

A BudaPestkörnyéke.hu híroldal szerint döbbenetes történetre hívták fel a figyelmet az újbudaiak, ugyanis többen is azt állították, hogy a napokban láttak egy hajléktalant, aki pénzt kért, és a nemleges választ hallva lehúzta a maszkját és szándékosan arcon köhögött egy idősebb asszonyt – írja a Bors.

Újbudán köhögi le az embereket

Így büntet

A lap szerint a férfi nem először csinálja ezt, ugyanis a járvány közepén ő így bünteti az embereket, akik nem adnak neki egy kevés pénzt. A helyiek már félnek a közelébe menni. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Eddig nem volt gond

“Mindig is sok volt errefelé a hajléktalan, de gond nem volt velük, senkit nem bántottak, kimondottan udvariasak” – mondta a lapnak egy helyi férfi. Hozzátette, hogy mostanában több erőszakos alakot is látni a környéken.

Félnek tőle

“Hallottam, hogy egyikük szándékosan, büntetésből arcon köhögi az embereket. Ez így a járvány közepén kimondottan rémisztő” – mondta a férfi, akin ugyan van maszk, de oltást még nem kapott, így ezek után inkább elkerüli azt a szakaszt.

Tudják, ki az

A közelben élő hajléktalanok tudják, hogy kiről van szó, és ők is megerősítették, hogy az illető valóban így bünteti az embereket. Ha tehetik, ők is inkább elkerülik a veszélyes férfit.

Inkább elkerülik

“Tudjuk, kiről van szó, és ha tehetjük, mi is elkerüljük. Hol feltűnik, hol eltűnik, de amikor meglátjuk őt a központ előtti padon ücsörögni, inkább nem megyünk oda, velünk is agresszív” – mondta Henrik, aki nem örül, mert ők a köhögővel szemben mindig hordják a maszkot és vigyáznak egymásra, soha nem tennének ilyet.

Többség nem ilyen

A megszólaló hajléktalan azt is elmondta, hogy a többségük nem ilyen: udvariasan kérnek, és ha nem kapnak, akkor köszönnek és távoznak. A koronavírus miatti óvintézkedésekre is figyelnek, valamint a korlátozó intézkedéseket is betartják.

Rossz fényt vet rájuk

“Az ilyen emberek miatt azonban minket is rosszul ítélnek meg, mert sokszor sajnos egy kalap alá vesznek velük” – mondta Henrik, aki reméli, hogy nem lesz több hasonló eset Újbudán. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció