Számtalan sikeres találmány létezik, kétségtelenül ezek közé tartozik a személygépkocsi is. Kényelemben juttatja el az utasokat egyik pontból a másikba. Eshet az eső, fújhat szél, vagy éppen csontig hatolhat a hideg, komfortérzetünk teljesen változatlan marad. 

A kocsi belsejében az alkatrészek teszik a dolgukat, talán anélkül, hogy tudatában lennénk, hogy hogyan. 

Amikor porszem kerül a gépezetbe

Egyszer csak menet közben a műszerfalon felvillan az a lámpa, amely minden sofőrnek képes a gyomrát összeszorítani. Igen, ez a hírhedt motordiagnosztika lámpa. Azt jelzi, hogy valami nincs rendben a gépjármű üzemével, a Peppinél kapható hibakódolvasó nélkül ennél pontosabbat egyelőre nem is tudhatunk. 

Az emberi agy először mindig a legrosszabbra vagy közel a legrosszabbra gondol. Úristen, mennyibe fog ez kerülni! Oda a nyaralásra félretett pénz! Lehetne még sorolni a kétségbeesés égbe kiáltó mondatait.

Aztán gyorsan hívjuk az autószerelőt, hogy nekünk aztán azonnal szükségünk van rá, és kérdezzük, hogy mi lehet a hiba. A vonal másik végéről jön a kijózanító válasz, miszerint így a távolból nem tudja megmondani a bajok forrását, amúgy is csak egy hónap múlva ér rá. 

Micsodaaa? Az nekünk nem jó, egy teljes hónapig nem maradhatunk bizonytalanságban. Egyáltalán mekkora a probléma, mehetünk-e az autóval valamennyit, vagy hagyjuk ott, ahol éppen vagyunk? Bizonyára ismerős sorok ezek, aki sokat vezet, kivétel nélkül átélte már az aggódás ilyen formáját.

Olvassuk ki magunk!

Ha a hetekig tartó bizonytalanságot meg szeretnénk előzni, akkor eljött az idő meglátogatni a Peppi webáruházát. Hibakódolvasó és autódiagnosztikai műszerek széles választéka közül vásárolhatunk, akár már párezer forintos áron. 

Ahogy megyünk feljebb az árkategórián, az eszközök tudása is úgy növekszik. Ha beszerzünk egyet, és berakjuk a kesztyűtartóba, lényegében meg is oldottuk az ügyünket. Már ami az aggódást jelenti. Csodák nincsenek, ezek a műszerek javítani még nem tudnak, de előnyökkel azért járnak.

A hibakódolvasó előnyei

  • A motorlámpa felvillanása után egyből le tudunk futtatni egy vizsgálatot, amely autónk összes alkatrészének működését ellenőrzi. A végén ki fogja írni, hogy mi okozta a hibát.
  • Ha megvan a hibakód, az okosabb műszerek mellé oda is írják, hogy melyik alkatrész meghibásodása vezetett idáig. Ha nem írja ki, akkor sincs baj, a Peppi oldalán magyar nyelvű kódjegyzéket találunk segítségül.
  • Ennek tudatában hívhatjuk fel a szerelőt, akinek így nem csak panaszkodni tudunk, hanem érdemleges információval is szolgálhatunk.
  • A szerelő ezek után nagy valószínűséggel meg is tudja mondani nekünk, hogy használhatjuk-e az autót, illetve milyen alkatrész cseréjére készüljünk fel.
  • Lehet, hogy nem járunk végül jobban, de pár perc alatt megszűnik a bizonytalanság, így első körben sem visszük képzeletben a bontóba gépkocsinkat.

Az esetek többségében nem ússzuk meg a szerviz meglátogatását, de sokkal hamarabb jutunk megfelelő minőségű információhoz. Így az idegrendszerünk és a gyomrunk is köszönetet fog mondani.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: peppi.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.