Többen súlyos sérüléssel kerültek kórházba, amikor egy Ford és egy Mazda egymásba rohant a gyorsforgalmi út kispesti szakaszán szombaton

Óriási csattanás a hármas metró végállomásánál

Szombat délután 15 óra körül hatalmas robajra kaphatták fel a fejüket a metró-, illetve a buszvégállomáson várakozó emberek, miután frontálisan ütközött két személyautó a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, a KÖKI bevásárlóközpont előtti szakaszon.

Egy Ford átcsúszott a szembejövő oldalra

A Ford Focus a Határ út felől, a felüljáróról lefelé jövet eddig ismeretlen okból megcsúszott és nagy erővel a szemből érkező Mazdába csapódott.

Nem lehetett elkerülni az ütközést

A szalagkorlát miatt a Mazda sofőrje nem tudott menekülni, ezért megpróbálta a záróvonal felé kikerülni a Fordot, de sajnos már nem sikerült.

Nem gyorshajtás miatt történt

Egyik autó sem lépte túl a megengedett sebességet, nem gyorshajtás okozta a karambolt. A Focuson vadonatúj, ismeretlen márkájú kerekek voltak, ez esetleg közrejátszhatott a megcsúszásban.

Több mentő jött a sérültekért

A Fordban egy anyuka és gyermeke, a Mazdában három személy sérült meg; összesen négy ember súlyosan, egy pedig könnyebben, őket szirénázó mentőautókkal szállították kórházba.

A tűzoltók is kivonultak

A balesethez riasztották a fővárosi tűzoltókat is, szerencsére senki sem szorult a roncsok közé, így nekik csak áramtalanítani kellett a két összetört gépkocsit.

Sokáig le volt zárva az útszakasz

A Rendőrség már az Üllői útnál lezárta a gyorsforgalmit, a másik irányból pedig a KÖKI előtt terelték le a forgalmat, hosszú kocsisorok alakultak ki mindkét irányból.

Fél hat körül oldották fel a forgalomkorlátozást

A helyszíni szemle mintegy két és fél órán át tartott, 17 óra 30 perc körül indult meg a forgalom.

Kiemelt kép és belső fotók: Gombkötő Krisztián