Gyászmise közben támadt a plébánosra és a káplánra egy 50 éves férfi Budapesten, egy 12. kerületi templomban pár héttel ezelőtt. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, és zaklatás miatt állítja bíróság elé.

Megzavarta a gyászmisét

Az 50 éves férfi január 7-én délután ittasan a templomhoz ment, ahol éppen egy gyászmise zajlott körülbelül kétszáz fő részvételével. A férfi a bejáratánál állva, trágár kifejezéseket kiabált be a templomba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Távozásra szólították fel

A templom plébánosa és a káplán a szertartást megszakították, majd odamentek az elkövetőhöz és megkérték, hogy hagyja abban a trágár viselkedést és távozzon a templom bejáratától.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elszakította a plébános ruháját

A férfi közölte velük, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket, majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába, amelyek a plébánost nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg zsinórt elszakította.

Előállították a rendőrök

Ekkor a káplán a támadó és a plébános közé állt, a rendbontó pedig mellkason ütötte. A tettest a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap újra a templomhoz ment

Másnap, este hat körül a férfi ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált.

Meg akarta verni a káplánt

A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a támadó felismert, és veréssel fenyegette meg az előző napon történtek miatt.

Börtönt kértek rá

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció