Balatonberényben bántalmazta feleségét egy szegedi férfi, a marcali rendőrök őrizetbe vették.

Földre lökte és ütni kezdte a nőt

Az ügy adatai alapján egy szegedi házaspár nyaralás céljából érkezett Balatonberénybe, ahol 2021. szeptember 14-én éjszaka, a férj egy előzetes szóváltást követően a földre lökte, majd öklével ütlegelni kezdte felesége fejét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már többször megtörtént

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy nem elszigetelt esetről van szó, a házastársak együttélése során a 40 éves férfi korábban már többször is tettleg bántalmazta a szintén 40 éves párját, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett kapcsolati erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Nem egyedi esetek

Itt a Kékvillogó oldalán is már többször számoltunk be hasonló esetekről, sajnos Magyarországon a családon belüli erőszak egyáltalán nem ritka. Még áprilisban írtunk arról, hogy egy az ötvenes éveiben járó férfi brutális módon kínozta az élettársát, akit nemcsak fenyegetett és zaklatott, de még életveszélyesen bántalmazott is. Az agresszív férfit családon belüli erőszak miatt vádolták meg, és a bíróság már el is rendelte a távoltartását.

Gyakran veszekedtek

A romlott kapcsolatban hetente-havonta jöttek elő az újabb és újabb veszekedések, amelyek leginkább abból eredtek, hogy a férfi kamionsofőrként dolgozott, és amikor hazatért a hétvégékre, rendszeresen lerészegedett. Ráadásul a férfi nem is ügyelt a környezetére, nem takarított és a többi házimunkából sem vette ki a részét.

Kínozta barátnőjét

A magából teljesen kivetkőző férfi párját is büntette: pofozta, ütlegelte, lökdöste, hajánál rángatta és még kést is szorított a torkához. Előfordult az is, hogy a férfi konyhakéssel fenyegette a lefekvéshez készülődő nőjét, hogy meztelenül aludjon, vegye le a fehérneműjét, különben levágja róla.

Megalázta evés közben

A trehány és erőszakos férfi egyszer evés közben is összeszólalkozott a párjával, aki közölte vele, hogy elment az étvágya, majd felállt és pár percre otthagyta az asztalt. Mire visszatért, a férfi megmondta neki, hogy már nem kell ennie, és a nő tányérján lévő ételt lesöpörte a macska táljába azzal, ha éhes, akkor megeszi onnan.

Fejszével ütötte, fojtogatta

A válogatott kínzásain kívül kétszer könnyű sérülést is okozott a nőnek: egyszer egy fejszével kis erővel hátba ütötte, illetve a másik alkalommal fojtogatta, majd az ágyra lökte. Utóbbinál a nő ijedtében az utcára menekült, ahol rendőri segítséget kért.

Egy nagykanizsai faluban egy férfi fejelte le a párját

Egy másik vádemelésig jutott történetben egy Nagykanizsához közeli faluban élő férfi bántalmazta a feleségét. A nővel már két évtizede együtt élnek, kapcsolatukból három gyermek is született, akiket együtt neveltek. A családi idill tökéletes volt mindaddig, amíg a 35 éves férfi gyanakodni nem kezdett arra, hogy a párja megcsalja őt.

Bekamerázta a házat

Azért, hogy kiderítse, mi az igazság, a férfi tavaly december–január tájékán kamerákat szerelt fel az otthonukban, és amikor a párja rákérdezett ennek okára, azzal hárított, hogy azok nem vesznek fel semmit.

Visszanézte a felvételeket

Néhány nap elteltével a férfi január 28-án, este visszanézte a kamerák felvételeit, amelyeken látta, hogy a távollétében a nő áthívott magához intim együttlétre egy férfit. Ettől azonnal dühös lett a férfi, és felelősségre vonta a párját, mire a nő ordibálni kezdett, amitől a férfi csak még idegesebb lett, és hirtelen lefejelte a nő arcát. Élettársának azonnal erőteljesen vérezni kezdett az orra, amit a férfi, megijedve a tettétől, csillapítani próbált. Az orrcsonttörést okozó férfi ellen a kanizsai járási ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Ha segítség kell!

Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu