Akciófilmbe illő módszerrel próbált meg négy betörő kirabolni egy műszaki áruházat a napokban. A férfiak egy hatalmas fejszével törték be az üzlet kirakatát, ezután zsákba gyűjtötték bent a mobilokat és egyéb elektronikai felszereléseket, majd elszaladtak. Az esetről videó is készült, mutatjuk!

Fejszével törtek be

Akciófilmbe illő módszerrel próbált meg négy betörő kirabolni egy veszprémi műszaki áruházat a napokban. A férfiak egy hatalmas fejszével törték be az üzlet kirakatát, ezután zsákba gyűjtötték bent a mobilokat és egyéb elektronikai felszereléseket, amivel aztán elszaladtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négymillió forint értékben loptak

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfiak arcát maszk és kapucni takarta, az üzletben a tárolóvitrinek üvegét is betörték, és több mint négymillió forint értékű műszaki cikket raboltak el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Menekülés közben elkaptak egy rablót

Az éppen arra járőröző rendőrök meghallották az áruház riasztójának hangját, és a helyszínre mentek. Az egyik rablót még onnan nem messze, menekülés közben elkapták, másik kettőt aznap valamivel később. A negyedik férfit azóta körözik.

Megtérült a kár nagy része

A férfiakat lopás bűntette miatt hallgatták ki, a rendőrség kezdeményezte a letartóztatásukat. Az áruház kára nagyrészt megtérült, mivel a betörőket az egyenruhások megzavarták, és az elkövetők menekülésük közben a zsákokba csomagolt műszaki cikkeket a helyszínen és annak közelében hátrahagyták.

A betörésről és az elfogásról videó készült

https://youtube.com/watch?v=jLhSZm9MRwA%3Fsi%3DZrov7LopwRw-RfvI
Forrás: police.hu

Rendőrnek adták ki magukat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tavaly májusban, hogy őrizetbe vettek a rendőrök két férfit, akik a gyanú szerint magukat rendőrnek kiadva károsítottak meg idős embereket. Az újbudai nyomozók 2021-ben kezdek el nyomozni ismeretlen tettesek ellen csalás miatt. Az elkövetők Újbudán, az utcán szólítottak le egy idős férfit. Rendőrként mutatkoztak be, akik a környéken történt betörések ügyében nyomoznak. 

Fotóról mutatták az igazolványukat

Igazolásként egyikük a mobiltelefonján mutatott fotót egy rendőri igazolványról. Ezt követően hazakísérték a bácsit, azzal az ürüggyel, hogy lefényképezzék az otthonában a pénzét és az ékszereit. A férfi és szintén idős felesége elővették értékeiket, amiket a tettesek egy óvatlan pillanatban elloptak. Az okozott kár több millió forint volt.

Azt mondták, betörtek az otthonába

Hasonló módszerrel próbálkoztak máskor is. Ekkor is az utcán szólítottak meg egy idős újbudai férfit, akinek mobiltelefonon mutattak rendőrigazolványt, és azt mondták neki, hogy betörtek az otthonába. Hazakísérték, hogy „ellenőrizhessék”, mi tűnt el, de az egyik szomszéd kijött a lépcsőházba, kérdőre vonta az állítólagos rendőröket, akik inkább gyorsan távoztak.

Zuglóban is szélhámoskodtak

A forgatókönyv ebben az esetben is ugyanaz volt: az álrendőrök az utcán szemelték ki áldozatukat, valamiféle igazolványt mutattak, és betörésre hivatkozva hazakísérték, hogy ellenőrizzék az értékeit. Ez alkalommal többszázezer forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek.

Meg akarták állítani őket a rendőrök

Az újbudai rendőrök nyomozásának adatai arra mutattak, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a páros követhette el. A feltételezett tettesek kocsiját utolsó akciójuk után nem sokkal a BRFK Vagyonvédelmi Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével próbálták megállítani. A két férfi azonban a rendőrautók jelzéseit figyelmen kívül hagyva továbbhajtott, majd a Szlovák út és Timur utca kereszteződésében nekiütköztek két másik autónak és egy parkoló járműnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció