Adriai hajóúton kérte egy kormányközeli illető segítségét az Index jogásza, a Tilos Rádió műsorvezetője Bodolai László ügyvéd. Állítása szerint azt akarta, hogy ne vegyék el a rádió frekvenciáját. Bodolai kérését nem utasították el, arról biztosították, hogy minden rendben lesz a frekvenciapályázaton. Bodolai szerint – aki magát a független Index zálogaként állította be – teljesen rendben van, hogy befolyásos emberekkel, jachtozgatás közben dumál egy magyar rádióállomás sorsáról.

Így ismertük meg Bodolait

Bodolai László ügyvéd volt a vendége a Partizán című YouTube-műsornak, amelyben az Index körüli viharos történésekről mondta el a saját álláspontját. Bodolai nevét akkor ismerték meg sokan, amikor elbocsájtotta az Index korábbi főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Korábban Bodolai a Tilos Rádióban is műsort vezetett, ezt az Index körüli botránya miatt szüneteltette – írja a Media1.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkotyogta

Bodolai az indexes botrányról akarta elmesélni a saját verzióját, amikor elkotyogta a Tilos Rádió állítólagos megmentésének sztoriját. Érdemes tudni, hogy Bodolai már nem az Index.hu Zrt. igazgatóságának tagja és a portál tulajdonosának, a Magyar Fejlődésért Alapítványnak az éléről is távozott, ugyanakkor Bodolai maradt az Index, a Totalcar és a Velvet jogásza, hogy – állítása szerint – a folyamatban lévő pereket még végigvigye.

Fidesz-közeli kapcsolat segíthetett a Tilosnak

Bodolai elmondta, hogy korábban, részt vett a dúsgazdag, egykori Index-tulajdonos Nobilis Kristóf hajóútján, egy adriai utazáson, ahol Bodolai meglepő kijelentést tett a jelenlévő Fidesz-közeli ismerősének: „Figyeljetek már, tudom, hogy itt nagyon rezeg a léc, de a Tilost azt nem kellene bántani” – álítja a videóban Bodolai.

Minden meg volt beszélve

Bodolai azt is kifejtette, hogy az illető erre azt mondta neki, hogyha beadják a pályázatot, akkor szóljanak, és ha bármi probléma merülne fel, szólni fognak – és ez így is lett. Elmondták neki, hogy elsőre el fogják utasítani a pályázatot, de emiatt ne aggódjanak, mert majd a hiánypótlás után minden rendben lesz.

Valóban volt hiánypótlás

Érdekessége az ügynek, hogy az NMHH Médiatanács weboldalán szereplő adatok valóban alátámasztják a hiánypótlásról szóló információkat, ugyanis az adatokon látszik, hogy 2015. január 13-án hiánypótlásra szólították fel a pályázót, de végül átengedték a Tilos pályázatát, és az alapítvány meg is nyerte a Budapest FM 90,3 MHz-re szóló 7 éves jogosultságot.

Karas Monika volt a Médiatanács elnöke

A pályáztatás akkor történt, amikor már egy ideje Karas Monika, a kormányközeli médiumok egykori sajtójogásza, Habony Árpád korábbi jogi képviselője volt az NMHH és a Médiatanács elnöke. Karast 2013-ban nevezték ki. Bodolai egyébként nem nevezte meg, ki nyújtott neki segítséget a Tilos Rádió ügyében.

Nem ez volt az egyetlen gyanús eset

Nem ez volt az első gyanús esete a Karas Monika vezette médiahatóságnak. 2018-ban például azért kellett magyarázkodnia a hatóságnak, mert a Sirius Rádió hálózatába kapcsolódott Kiskunfélegyházán és Kiskunmajsán Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Rádió 1 hálózata. A médiahatóság ott hibázott, hogy előbb kezdték el előre legyártott szpotokkal népszerűsíteni a rádiót, minthogy megadták volna az összekapcsolódáshoz kötelező hatósági engedélyt – írja a médiaportál.

Nem válaszolnak

A Média1 oldal még szombaton tett fel kérdéseket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a rejtélyes ügyekkel és a Partizán műsorban elhangzottakkal kapcsolatban, de a hatóság nem válaszolt a kérdéseikre. Az oldal ennek ellenére idézte Karas Monika néhány nappal ezelőtti szavait a Klubrádió bezárása kapcsán, miszerint: “A Médiahatóság részrehajlásmentesen teszi a dolgát”.

Kisrepülővel menekült volna Bodolai

Bodolai azt is elmondta, hogy akkor annyira megfenyegették az Indexnél, hogy ki volt készítve számára egy kisrepülő Farkashegyen, ha menekülni kellene, akkor egyből itt hagyhassa az országot, és elrepülhessen Bécsbe. Azt is elárulta, hogy olyan üzeneteket is kapott, melyek szerint felmossák vele a padlót az Indexnél. Ennek fényében különösen érdekes, hogy Bodolai az állítólagos fenyegetések ellenére még mindig az Indexnek dolgozik.

Itt a Bodolaival készült beszélgetés

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a Partizán műsorából