Több csontjuk is eltört, s egyelőre csak remélni lehet, hogy maradandó sérülés nélkül megússzák a történteket. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Döbbenetes baleset

Súlyos baleset történt a Pesterzsébeti Technikumban. Fémállvány dőlt két 15 éves lányra, mindketten súlyosan megsérültek – hangzott el az RTL híradójában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször kellett műteni

A csatorna információi szerint mindez reggel nyolc óra után nem sokkal, testnevelés órán történt. Mentő szállította őket kórházba. Ismerősük azt mondta, az egyik fiatal koponya-, combcsont és bokatörést szenvedett. A másiknak is eltört a lába. Mindkettőjüket megműtötték. Az egyik lányt kétszer is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Remélhető, hogy karácsonyra kiengedik őket

„Pillanatnyilag mankóval, járókerettel tudnak közlekedni” – fogalmazott. Nem tudják a szülők, mikor engedik ki őket, bíznak benne, hogy talán karácsonyra. Hosszú rehabilitáció vár rájuk, és remélik maradandó sérülés nélkül megússzák.

Folyamatosan használják

A fémállványt, ami rádőlt a gyerekekre rendszeresen használják, mivel erről cserélik az égőket, nyitják az ablakokat. Az iskola internetes oldalán látható bemutatkozó videóban feltűnik a tornaterem, aminek egyik sarkában áll egy állvány, ez dőlhetett el óra közben. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni.

Egyelőre minden kérdéses

Egy valami biztosnak tűnik: senki sem mozgatta és nem értek hozzá. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de gyanúsított nincs. Az RTL kereste az iskolát és a fenntartót is, hogy mi történhetett, miért dőlhetett rá az állvány a gyerekekre.

Hivatalos vizsgálat folyik

Az oktatási intézmény egyebek mellett azt írta, az iskola a tanulók számára pszichológiai segítséget nyújt, folyik a hivatalos vizsgálat a baleset ügyében. A tanulóknak mielőbbi felépülést és gyógyulást kívánnak. Mostanában több olyan baleset is történt egy-egy iskolában, amely nagyobb közfigyelmet kapott.

Nemrégiben tűz is volt

Ez történt pár héttel ezelőtt a Pest megyei Nagykátán, ahol egy többszintes iskola ezer négyzetméteres tetőszerkezete gyulladt ki. Mint beszámoltunk róla, A tűzoltók kiérkezéséig a tanulók és a pedagógusok elhagyták az épületet, szerencsére egyetlen gyerek sem sérült meg.

Tanterem is lángolt

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Indexnek akkor elmondta: a tűz átterjedt egy tanteremre is, valamint az épület tetőszerkezetének már több mint a fele lángokban áll.

Csak anyagi kár keletkezett

A szóvivő információi szerint az épület átvizsgálása megtörtént, úgy tudják, senki sem maradt a háromszintes iskolában, s közvetlenül az eset után megkezdődött az iskolások létszámellenőrzése is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez pedig már a fővárosi esetről készölt összeállítás

(Kiemelt képünk: Google Street View.)