A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az 66 éves férfi ellen a Mohácsi Járásbíróságon.

Körözés volt kiadva ellene

Mint ahogy azt korábban megírtuk, egy körözött 66 éves baranyai férfi ellen szeptember 28-án a lakóhelyén intézkedtek a rendőrök. Körözés alatt állt, mert egy szabálysértést követően nem fizetett be egy 30 ezer forintos pénzbírságot, amit elzárásra változtattak. A férfi azonban az elzárásra sem jelentkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akart együttműködni a rendőrökkel

Amikor a rendőrök a férfi házához értek, nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök kérésének. A házában maradt és közölte, hogy az, aki az udvarára lép, „onnan élve nem jön ki”.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök segítséget kértek

A fenyegetés hatására a Terrorelhárítási Központ beosztottai is kimentek a helyszínre. A túsztárgyaló sem tudta jobb belátásra bírni a férfit, aki agresszív maradt.

Balta és lánc is volt a férfinál

A baranyai férfi továbbra sem engedelmeskedett, így a rendőrök behatoltak az ingatlan területére. A férfi felemelte a baltát és azt kiabálta, hogy megöli a rendőröket, majd meg is indult az irányukba.

Elektromos sokkolót kellett bevetni

A férfi ellen testi kényszert és elektromos sokkolót kellett bevetnie a rendőröknek. Amikor átvizsgálták a ruházatát, találtak nála egy tapétavágó kést, egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést és egy gázsprayt is.

Korábban volt már büntetve

A 66 éves férfinak nem ez volt az első incidense a rendőrséggel. Korábban büntették már felfegyverkezve elkövetett garázdaság okán is, de több szabálysértési eljárást is folytattak vele szemben.

Őrizetbe vették

Miután baltával támadt a rendőrökre a férfi, a nyomozó ügyészség őrizetbe vette és ki is hallgatta gyanúsítottként.

Nem ismerte be a tettét

A férfi nem ismerte be az ellene felhozott vádakat, és tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt. A vallomásában azt mondta, alaptalanul támadtak rá a rendőrök.

Kényszergyógykezelést indítványoznak

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és sikeresen indítványozta letartóztatását.  A férfi 2023. január 25-ig letartóztatásban volt, azóta előzetes kényszergyógykezelését rendelték el. Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az elkövetőt – kóros elmeállapota miatt – mentse fel az ellene emelt vád alól és rendelje el kényszergyógykezelését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció