A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy beteg embertől akarta kicsalni a teljes vagyonát. Az asszony egy budapesti büfénél ismerkedett meg az akkor már erős szellemi hanyatlásban szenvedő sértett férfival és kiderült, hogy az idős embernek jelentős vagyona van.

Bizalmába férkőzött

A nő 2020 szeptemberében ismerkedett meg egy budapesti büfénél az akkor már erős szellemi hanyatlásban szenvedő sértett férfival, akinek nagyon hamar a bizalmába férkőzött. A nő hamar kiderítette, hogy az egyébként elhanyagolt küllemű sértett jelentős vagyonnal, így egy több mint nyolcvanmillió forintot érő budapesti lakás tulajdonának felével rendelkezik. Ezen túl készpénz-megtakarítása és rendszeres nyugellátása is volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aláíratott vele egy szerződést

Visszaélve az idős sértett szellemi állapotával, a nő már 2020. szeptember 28-án Gyálon aláíratott vele egy eltartási szerződést: az ebben foglaltak szerint tízmillió forint és havi életjáradék fejében a sértett átruházza a nőre budapesti lakásrészének tulajdonjogát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A földhivatalba ment

Természetesen a nő nem fizette ki a pénzt, de a szerződést már pár napon belül benyújtotta a földhivatalba az ingatlan tulajdonjogának megszerzése érdekében.

Megtudta a testvére

A sértett testvére a földhivatal tájékoztatása nyomán tudomást szerzett arról, hogy az elkövető tulajdonjog bejegyzés iránti kérelmet nyújtott be, ezért azonnal polgári peres és büntetőeljárást is kezdeményezett, így a nő tulajdonjogának bejegyzését felfüggesztették.

Csalás a vád

A Dabasi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat – írta az Ügyészség.

Autókkal kereskedett

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, tavaly május elején letartóztatták Fekete Dávidot. A Megasztár egykori énekese autókkal üzletelt, azonban a vásárlói sosem látták az autót vagy annak az árát. Az énekes több embert is megkárosított. Egyik áldozata azt állítja, hogy Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt eddig előzetes letartóztatásban ült, ugyanis az egykori énekest most kiengedik

Kiengedték a börtönből

Egy év és egy hónap után úgy döntött a Győri Járásbíróság nyomozási bírája, hogy elég lesz Fekete Dávidnak a bűnügyi felügyelet, így június 6-án kiengedték a börtönből a csalásokkal gyanúsított énekest. A tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 4 hónapig rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a Győri Törvényszék.

Kényszerintézkedés

„A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú a gyanúsított terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban továbbra is megállapítható, de a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok érdekében már nincs szükség a legnagyobb szigorra. „A bíróság a fokozatosság elvére is figyelemmel úgy ítélte meg a vádemelés előtti szakaszban lévő eljárásban elégséges és egyben szükséges kényszerintézkedés a bűnügyi felügyelet” – tudatta dr. Máté Kinga szóvivő. 

100 milliós csalás

Az egykori megasztárost azzal gyanúsítják, hogy közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást követett el. Földönfutóvá tett számtalan embert és a saját családját is tönkretette anyagilag. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció