Elgázolt egy nőt a villamos Budapest 11. kerületében, a Hamzsabégi út és Fehérvári út kereszteződésénél. A szemtanúk szerint a fiatal nő szabálytalanul akart átkelni a zebrán, ezért történhetett meg a szörnyű baleset.

Szabálytalan volt

Elgázolt egy nőt a villamos péntek délelőtt a 11. kerületben, a Hamzsabégi út és Fehérvári út kereszteződésénél. A szemtanúk szerint a fiatal nő szabálytalanul akart átkelni a zebrán, ezért történhetett a csúnya baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vészfékezni kellett

A villamoson utazókat sokkolta az eset, ugyanis a járművezetőnek vészfékeznie kellett, ám így se tudta elkerülni a gázolást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nagyon megijedtem”

„Én éppen munkába mentem, ugyanúgy, ahogy szoktam. Nyugodtan utaztam, amikor az hirtelen egy óriásit satufékezett. Nagyon megijedtem, mert éppen a gondolataimba merültem, így nem tudtam, hogy mi is történt. Fogalmam sem volt, hogy miért állt meg a villamos. Aztán kiderült… Elütöttünk egy nőt” – mondta egy utas.

 Sokan akartak segíteni rajta

 „Mikor leszálltam én is, azt láttam, hogy egy nő fekszik a földön. Borzasztó látvány volt, nagyon sajnáltam őt. Egy csapat ember próbált rajta segíteni… Végül nem tudom, hogy mi lett szegénnyel, mert nekem el kellett jönnöm” – fejezte be a megrázó történetet a nő a Borsnak.

Váratlan hiba

Augusztus elején adott hírt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy tragikus kimenetelű baleset történt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban. A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – legalábbis a vezető elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni. 

A másik irányba tartó villamosra akart felszállni

A villamos keresztülment a megállón, majd tovább haladt a Belgrád rakpart felé. Azonban egy idős asszony pont akkor tűnt fel, aki egy a Közvágóhíd felé tartó villamosra akart felszállni, ezért a megállóhoz a síneken átvezető járdaszakaszra lépett.

Nem tudták megmenteni

Az elszabadult villamos sajnos pont ekkor ért oda, elsodorta a nőt. A szerelvény csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. Az idős hölgy a sínek közé zuhant, súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába küzdöttek érte, egy óra múlva életét veszítette.

Alig tudott válaszolni

A villamoson senki sem sérült meg és a szerelvény szerencsére a Havas utcánál sem sodort el semmit, illetve nem ütközött. A villamos vezetője sokkos állapotba került a történtektől, így azt sem tudta megmondani, hogy használt-e hangjelzést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció