Lakástűzben vesztette életét egy ember vasárnap reggel Nyíregyházán – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-vel.

Szivárgott a füst

Dóka Imre a közleményében azt írta, a tűzoltókat az Árpád utca egyik háromemeletes társasházának harmadik emeleti lakásához riasztották, ahonnan füst szivárgott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A bútorok és a papírhulladék égett

A szobában bútorok és felhalmozott papírhulladékok égtek, innen a tűzoltók egy embert mentettek ki, aki a gyors beavatkozás ellenére a helyszínen életet vesztette.

Kikísérték a lakókat

Hozzátette, a sűrű füsttel telített lépcsőházból a lakókat – a melegedőbusz kiérkezéséig – a szomszédos lépcsőházba kísérték át a tűzoltók. A tűz keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja – közölte az őrnagy.

Babicsek Bernát színész is lakástűz áldozata lett

Amint azt a Kékvillogó is megírta a TV2 sztárja a solymári lakástűz áldozata. A színész-zenész Babicsek Bernát holttestét a szülei találták meg, azt követően hogy a színész nem adott életjelet magáról. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

Kapcsolódó:

Halálos lakástűz Solymáron

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, halálos lakástűz történt január elsején a Pest megyei Solymáron. 15:45-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt.

Szülei találtak rá

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért a szülei átmentek hozzá, és behatoltak a lakásba. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak.

A tűzhely környezete izzott

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció