Kigyulladt egy gépkocsi az M3-as autópálya 29-es kilométerszelvényénél, Gödöllő térségében, a főváros felé vezető irányban. Az aszódi és a gödöllői hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd visszahűtötték a teljesen kiégett autót. Az egyik Facebook-csoportban sokan azt találgatják, hogy a kánikula miatt történt a baj vagy műszaki hiba okozta a problémát.

Teljesen kiégett az autó

Kigyulladt egy gépkocsi az M3-as autópálya 29-es kilométerszelvényénél, Gödöllő térségében, a főváros felé vezető irányban. Az aszódi és a gödöllői hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd visszahűtötték a teljesen kiégett autót. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset miatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mi okozhatta a bajt?

A történtek kapcsán sokan formáltak véleményt a világhálón. Többen a kánikulára, mások a rendszeres műszaki ellenőrzés hiányára vezetik vissza az okokat. „Mikor én eljöttem ott, már kiégett teljesen, minden kékvillogós ott volt, de el volt oltva” – írta egy szemtanú.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nagyon gyorsan ég”

„15 perc alatt kész, nagyon gyorsan ég… Egyszer nekem is leégett a Transit. A váltóban az egyik csapágy szétment. A főnök szerint jó az úgy, nincs másik kocsi, pár napig bírta. Mire a tűzoltók kiértek, már csak a roncsot kellett oltani. Pedig hamar jöttek” – írta egy pórul járt autós.

Több ellenőrzés kellene

„Az üzemanyag nem bírja a meleget. Megeszi a tömítéseket, majd ráfolyik a motorra. Több ellenőrzés kellene a csöveknek. Sajnos” – tette hozzá egy kommentelő. „Néha ki kell nyitni a motorháztetőt és megszagolni a motort. Sok ember csak beül az autóba és más nem is érdekli” – olvashattuk egy hozzászólótól.

„A motornak is melege van”

„Van olyan ismerősöm, aki azzal henceg, én nem szoktam kinyitni a motorháztetőt! Nem az én dolgom! Belátható, hogy a motornak is melege van ilyen melegben” – írta egy kommentelő. „Idősebb járműveket ezért is érdemes motortérileg is kigőzborotvázni, rendszeresen szoktam, ha olajsarat látok. 100 forint vagy ez? Nem kérdés” – írta egy újabb hozzászóló.

A kiégett autó

Megszabadultak tőle

Májusban írt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy Budapest 18. kerületében az illegális szemétlerakók a maguk módján megszabadultak egy használt személygépkocsitól. A kiégett autót otthagyták az egyik utcában, a járdán. 

Komoly károsodás

Az autót jól láthatóan komoly károsodás érte, aminek az oka ismeretlen. A kocsinak a rendszáma jól látható, és az is egyértelmű, hogy a belseje csúnyán kiégett.

 „Elképesztő!”

„Elképesztő! Megkockáztatom, ez már lehet, hogy inkább rendőrségi ügy, mint önkormányzati, de talán leginkább a közterület felügyelet lehet illetékes a dologban” – találgatott egy kommentelő a történtek után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a kiégett autó. Fotó: facebook/M1-M0-M3 Autópálya Információ