Őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint félmillió forintot vittek el egy budapesti trafikból, miután megkötözték és fegyverrel fenyegették meg az eladót.

Két, maszkot viselő férfi ment be 2020. április 1-jén 20 óra körül egy Budaörsi úton lévő dohányboltba, ahol az eladót fegyverrel megfenyegették, megkötözték, és elvittek félmillió forintot, majd elmenekültek a helyszínről.

A nyomozók az üzletben szemlét tartottak, lefoglalták a bolt, és a környéken lévő kamerák felvételeit is. A rögzített nyomok és a felvételek elemzése alapján sikerült azonosítani az egyik feltételezett elkövetőt, a 31 éves Sz. Zsoltot, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A kiadott elfogatóparancs alapján 2020. május 14-én a Gödöllői Rendőrkapitányság járőrei elfogták a férfit, akit átadtak a BRFK Rablási Osztály nyomozóinak.

A rendőrök folytatták a kutatást Sz. Zsolt társa után és sikerült azonosítaniuk a 40 éves Sz. Lajost, akit 2020. május 15-én, budapesti tartózkodási helyén elfogtak. A nyomozók lefoglalták azt a SsangYong típusú terepjárót is, amit a rablás elkövetésekor Sz. Lajos és társa használt.

A rendőrök kezdeményezték a férfiak letartóztatását.

Kiemelt kép: az egyik elkövető elfogása – Forrás: police.hu