Noha a sofőr nem tett vallomást, ennek ellenére szabadlábon védekezik. Az intézmény igazgatója szerint Ricsi osztálya már a tragédia napján azt mondta, hogy az ő emlékére játszanak kidobósat.

Sejtik, mi okozhatta a fal kidőlését

A konténert szállító teherautóból kilógó alkatrész okozhatta a pesterzsébeti tragédiát, amiben szörnyethalt egy 9 éves fiú – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rettenetes pillanatok

Gyerekrajzok a kapun, plüssállatok, focilabda és virágok a kerítésen, előttük pedig égő mécsesek. Így emlékeznek a kedden meghalt 9 éves Ricsire a Pesterzsébeti Általános Iskolánál. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, egy teherautó kora reggel még tanítás előtt állt ki az iskola udvaráról, amikor nekiment a kerítésnek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A papírgyűjtés miatt volt ott a teherautó

A kisfiú ott várt az édesanyjával, a több száz kilós kőoszloprájuk dőlt. A gyerek szörnyet halt, az anyjának pedig eltört a lába. Néhány szülő emelte le az oszlopot róluk, de akkor már késő volt. A tragikus napon épp papírgyűjtés volt, a teherautó egy konténer miatt érkezett meg még tanítás előtt az iskolába.

Tanárok is voltak lent

Nem sokkal később néhány gyerek már gyülekezni kezdett a közelben, ekkor két felügyelő tanárt küldtek az udvarra – mondta el a csatornának az iskola igazgatója. Lernyei Ákos hozzátette, noha két kollégája direkt azért volt kint, hogy irányítsa a gyerekeket, biztosítsa a teherautó útját kifelé.

Egy kilógó alkatrész okozhatta a tragédiát

Ennek ellenére megtörtént a tragédia. Közlése szerint egy, a járművön lévő konténerből oldalra kinyúlt valamilyen alkatrész beleakadt a nyitott kapuba, a kapu megdöntötte azt a rövid falat, és ez sajnos egyben az egész oszlop a föld felett körülbelül 20 centire eltörve dőlt ki.

Kidobós Ricsi emlékére

A kilencéves kisfiú halála még most is megviseli az egész iskolát, a gyerekekkel és a tanárokkal pszichológus foglalkozik. Már az az osztály, ahol Ricsi járt a tragédia napján a harmadik órában lement testnevelés órára és a gyerekek azt mondták, hogy játsszuk Ricsi kedvenc játékát, a kidobóst, mert hogy érte is játszunk – tette hozzá elérzékenyülve Lernyei Ákos.

Szabadlábon védekezik

A sofőr azt mondta, sajnálja, ami történt és együttműködik a rendőrséggel, de nem tett részletes vallomást. Az ügyészség döntése alapján szabadlábon védekezhet. Noha korábban a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatását, azonban a vádhatóság szerint nem álltak fent ennek törvényi feltételei.

Többen megsérültek

A törmelék alá szorult gyermekhez azonnal segítséget hívtak, és bár mindent megtettek érte, nem élte túl a balesetet. A helyszínen életét vesztette. A tragédiát a gyermek egyik szülője is végignézte, aki a fia mögött pár méterrel tartózkodott. Ő is megsérült, a mentők kórházba szállították.

Mindenkit támogatnak

A kidőlt kaput azóta lezárták, csak a főbejáraton lehet bejutni az iskolába. Az intézmény később egy közleményt adott ki, amiben azt írták, mindenben támogatják a szülőket. „A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a hatóságokkal együttműködünk mindenben” – fogalmaztak a vezetők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása: police.hu.)